cher, dünyanın en yalnız filinin kurtarılma hikayesini belgesele dönüştürdü

cher, dünyanın en yalnız filinin kurtarılma hikayesini belgesele dönüştürdü


"cher & the loneliest elephant"


İkonlukta bir Prince, bir David Bowie, bir Michael Jackson seviyesinde olan Cher, geçtiğimiz yıl “dünyanın en yalnız fili”ni oldukça kötü şartlar altında kaldığı hayvanat bahçesinden kurtarmak ve yeni korunaklı yuvasına taşımak için üstün bir çaba göstermişti. Cher’in bu hatrı sayılır hayvan haklarını savunucu çalışması, artık “Cher & The Loneliest Elephant” isimli bir belgeselin de ana konusu.

Belgesel, 2012’de partneri Saheli öldükten sonra “dünyanın en yalnız fili” olarak herkesin kendisine şefkat duymasını sağlayan Kaavan’ı, Pakistan’dan yeni yuvasına doğru çıktığı seyahat sırasında izliyor. Bu esnada her şeyi denetlemek üzere orda bulunan Cher’in önderliğindeki belgesele konu olan bu yalnız filimiz, 35 yıl önce Sri Lanka’nın Pakistan’a hediye ettiği bir armağan olup, Islamabad’daki Marghazar Hayvanat Bahçesi’nde zincirlere vurularak geçirdiği üç düzine yıldan sonra yalnız kalınca iyice depresyona girmişti.

2016’da Kaavan’ın savaşını öğrenen Cher, kurucusu olduğu vahşi yaşamı koruma derneği “Free the Wild” aracılığıyla hemen yasal bir ekip kurup, Pakistan’daki Marghazar Hayvanat Bahçesi’ni geçtiğimiz sene kapanmasını sağlayarak bütün hayvanların özgürlüğüne kavuşmasını sağlamıştı. Dünyanın en yalnız fili olarak tanıdığımız Kaavan’da, Kamboçya’daki doğal yaşamı koruma alanına yerleştirilmişti.

22 Nisan Dünya Günü’nde ilk gösterimini Paramount + yapacak “Cher & The Loneliest Elephant”, daha sonra Smithsonian Channel’da 19 Mayıs’ta yayınlanacak. Hüzünlü başlayıp mutlu biten hikayenin fragmanı hemen aşağıda.