dave grohl ve annesinin belgesel serisi “from cradle to stage”ten fragman

dave grohl ve annesinin belgesel serisi “from cradle to stage”ten fragman


tom morello, geddy lee, brandi carlile, pharrell...


Foo Fighters’ın solisti Dave Grohl ve annesi Virginia Hanlon Grohl, arabalarına atlayıp ülke ülke gezerek bize sevdiğimiz ünlü müzisyenlerin nasıl büyüdüklerini ve genç yaşlarında elde ettikleri başarının getirdiği kargaşayla nasıl mücadele ettiklerini anneleriyle birlikte anlatacak.

Altı bölümden oluşacak dizi, Grohl’un annesinin “From Cradle to Stage: Stories from the Mothers Who Swed and Raised Rock Stars” adlı kitabına dayanıyor. Her bölümde ayrı bir sanatçının ve annesinin konuk olduğu dizi, Imagine Dragons’tan Dan Reynolds ve annesi Christene Reynolds’ın yer aldığı bölümle başlayacak. Bir sonraki bölümlerde ise bizi Pharrell ve Dr. Carolyn Williams, Miranda Lambert ve Bev Lambert, Brandi Carlile ve Teresa Carlile, Rage Against the Machine’den Tom Morello ve Mary Morello ve son olarak da Rush’tan Geddy Lee ve Mary Weinrib ikililerini ağırlayacak.

Grohl, her sanatçının ilhamının temelini annesi sayesinde attığına inanıyor. Bu nedenle ülke ülke gezerek perde arkasındaki bu muhteşem kadınların hikayelerini anlatma fırsatı tanıyan dizinin, ilham verdikleri müziğe ışık tutmakla kalmadığını, aynı zamanda en yakın arkadaşı annesine olan sevgini bir kez daha takdir etmesini sağladığını paylaşıyor ve “onlarsız müzik olmazdı” diye ekliyor.

Ve tam da dizinin bu bağlamıyla paralel olarak “From Cradle to Stage”, 6 Mayıs Anneler Günü’nde Paramount +’da yayınlanacak. Birbirinden ünlü isimlerin hikayelerini anneleriyle birlikte öğreneceğimiz dizinin küçük fragmanı hemen aşağıda.