dave grohl’un bütün rock dünyasını bir minibüse tıkıştırdığı belgeselden fragman

dave grohl’un bütün rock dünyasını bir minibüse tıkıştırdığı belgeselden fragman


what drives us


Bizim müzik dünyamızda yaygın bir konsept olmasa da ABD’de oldukça sıradan bir olgu olan minibüsle turneye çıkma mevzusunu anlatan What Drives Us isimli belgeselden bir fragman paylaşıldı.

Şöför koltuğunda Dave Grohl’un oturduğu ve yapımcılığını Foo Fighters’la birlikte Amazon’un üstlendiği belgeselde rock müzik camiasından aklınıza gelen neredeyse herkesi görebilirsiniz. 30 Nisan’da yayınlanacak belgesel, müzisyenlerin arkadaşlarıyla o minibüse binmek ve amatör ruhla bütün şanslarını denemek konsepti üzerinden ilerliyor. Konserler arasındaki uzun yollarda bağ kurmak ve üretime devam etmek için kendilerini cehenneme sokmayı hayal eden herkese bir övgü niteliğinde hayata geçen belgesel, içinde barındırdığı hikayelerle izlemeye değer gözüküyor.

Grohl belgeselle ilgili yaptığı açıklamada “Bu film, arkadaşlarıyla eski bir minibüse atlayan ve müzik çalmanın basit ödülü için hepsini geride bırakan her müzisyene aşk mektubum. Bu küçük minibüslerde yaptığımız yoğun, sert ama sonunda güzel hatıralar bırakan yolculukların arkasında bizi motive eden sebi aramaya çıktık.” açıklamasını yaptı.

St. Vincent, Ringo Starr, Flea, Dave Lombardo, The Edge, Ben Harper, Lars Ulrich, Jennifer Finch, Brian Johnson, Ian MacKaye, Slash ve Duff McKagan gibi isimleri aynı çatı altında toplayan belgeselin ilk fragmanını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.