david cronenberg’in yeni filmine kristen stewart ve léa seydoux takviyesi

david cronenberg’in yeni filmine kristen stewart ve léa seydoux takviyesi


crimes of the future


2014 çıkışlı Maps to the Stars’tan beri sessizliğe bürünen usta yönetmen David Cronenberg, beyaz perdeye verdiği yedi yıl arayı bu yaz çekimlerine başlanacak “Crimes of the Future” kapatmaya hazırlanıyor. Başarılı yönetmenin geri dönüşü kadar heyecanlandıran bir diğer detay ise filmde Viggo Mortensen, Léa Seydoux, Kristen Stewart yer alacak olması.

1999 yapımı ExistenZ’den bu yana ilk sci-fi filmi olacak Crimes of the Future, Cronenberg hayranlarını sevinçten havalara uçurtabilir. Filmle ilgili “Gelecekle bitmemiş bir işim var” sözlerini sarf eden usta yönetmen, bununla birlikte 1970 yapımı aynı ismi taşıyan filmini bir yandan akıllara getiriyor.

Bu yaz Yunanistan’da çekimlere başlanacak Crimes of the Future, insanlığın sentetik çevreye uyum sağlamayı öğrendiği yakın bir gelecekte geçiyor. Geçirilen bu evrim insanların biyolojik yapılarını değiştirerek doğal hallerinden çıkmalarına ve başkalaşım yaşamalarına neden oluyor. Bazı insanlar trans-hümanizmin sınırsız potansiyelini benimserken, diğerleri onu kontrol altında tutmaya çalışıyor. Ancak bu iki durumda “Hızlandırılmış Evrim Sendromu”nun hızla yayılmasını engelleyemiyor. Bu sendromu benimseyen sevilen performans sanatçısı Saul Tenser, vücudunda yeni ve beklenmedik organlar filizlendiriyor ve partneri Caprice ile birlikte bu organların vücudundan geri atılma anını hayran kalınacak bir performansa dönüştürüyor. Bu performanslar hem hükümetin hem de altkültürün dikkatini çekmeye başlayınca Tenser, herkesi şok içerisinde bırakacak bir performans üzerinde düşünmeye başlıyor.

Cronenberg ve Mortensen’i “A History of Violence”, “Eastern Promises” ve “A Dangerous Method” filmlerinden sonra dördüncü kez bir araya getirecek “Crimes of the Future”ın kadrosunda Seydoux ve Stewart’ın yanında Scott Speedman, Welket Bungué, Don McKellar ve Lihi Kornowski gibi isimler yer alıyor. Filmin yapımcılığını ise Cronenberg ile çalışıyor olduğu için oldukça heyecanlı olduğunu belirten Robert Lantos üstleniyor.

Henüz gösterim tarihi belli olmayan filmin çekimlerine bu yıl Ağustos ayında başlanması ve 30 gün sürmesi planlanıyor.