fleetwood mac’ten peter green ve david gilmour,  aynı şarkıda buluştu

fleetwood mac’ten peter green ve david gilmour, aynı şarkıda buluştu


need your love so bad


Peter Green, 1967’de Fleetwood Mac’i kurduğu günden 2020’deki vefatına kadar sürekli yeni projeler üzerinde çalışan, üretkenliğiyle nam salmış bir isimdi. Son yıllarda uğraştığı en büyük projelerinden birisi ise, bu yılın sonlarına doğru yayımlanacak; hayatı ve kariyeriyle ilgili konuştuğu The Albatross Man isimli kitabı. Bu kitabın yanında sanatçının, vokallerine David Gilmour’un eşlik ettiği Need Your Love So Bad da dahil olmak üzere bir çift parça yeniden paylaşılıyor.

İlk kez Fleetwood Mac’in 1969 çıkışlı “The Pious Bird of Good Omen” albümünde yer alan Need Your Love So Bad’in bu daha önce duymadığımız versiyonu, Green’in 60’lı yıllarda annesinin tavan arasında kaydettiği vokallere ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıl Green’in veda turnesinde “Albatross” yorumunda imzasını bulunan Gilmour, parçanın bu versiyonuna bir de gitarıyla eşlik ediyor; Green’in vokallerinin etrafına Gilmour, melodiye biraz hüzün getiren blues notaları yerleştirmiş. Şarkının arkasındaki gizli silah yapımcı Laurie Latham ise bu ikilinin birleşiminin bize ulaşmasında önemli bir yer tutuyor.

The Albatross Man’in yazarı Mark Smith, Green’in yaşamını ve sanatını 450 sayfalık illüstrasyonlar ve görsellerle ortaya koyuyor. Fleetwood Mac’in ilk günlerinden nadir fotoğraflar, metinler, çizimler ve notların yer aldığı kitapta; Whitesnake’ten Bernie Marsden, Metallica’dan Kirk Hammett’ın yanında Dinky Dawson, Mike Vernon, Neil Slaven gibi isimlerin de katkıları bulunuyor.

The Albatross Man kitabının görsellerinin, Green’in kişisel sanat eselerinin yer aldığı Green ve Gilmour birleşimi “Need Your Love So Bad” için hazırlanan müzik videosunu hemen aşağı bırakıyoruz. Video kaldırılmadan hemen izleyin.