game of thrones’un spin-off’u house of the dragon nihayet yapım aşamasında

game of thrones’un spin-off’u house of the dragon nihayet yapım aşamasında


gerçekten geliyor


Ayda bir mutlaka hakkında yeni bir haber öğrendiğimiz Game Of Thrones evreninin ilk spin-off’u House of the Dragon, bizimle en kısa sürede buluşmak için yapım aşamasına geçti.

Game of Thrones evreninde yaşananlardan 300 yıl öncesini konu alacak dizi, George R.R Martin‘in Targaryen hanesinin tarihiyle ilgili kitabı Fire and Blood’a dayanıyor. Martin ve Ryan Condal tarafından yaratılan dizinin senaryosu Sara Lee Hess’le birlikte yazılıyor. Game of Thrones’un en beğenilen bölümlerin yönetmeni olan Miguel Sapochnik, yine yeni dizinin ilk ve birkaç bölümünün yönetmen koltuğunda oturacak. Aynı zamanda yapımcı olarak da görev alan Hess ve Condal’lara Greg Yaitanes, Clare Kilner Gee,ta V. Patel, Vince Gerardis gibi isimler yapımcı olarak eşlik ediyor.

Ejderhaların havada uçmasını umduğumuz House of the Dragon’da, Paddy Considine‘i King Viserys Targaryen, Olivia Cooke‘i Alicent Hightower, Matt Smith‘i Prince Daemon Targaryen, Emma D’Arcy‘i Princess Rhaenyra Targaryen, Steve Toussaint‘ı Lord Corlys Velaryon aka The Sea Snake olarak göreceğiz. Ayrıca kadroda Rhys Ifans, Eve Best ve Sonoya Mizuno gibi isimler de yer alıyor.

İlk bölümünü izleyebileceğimiz olası tarihin 2022 yılına ait bir günün olduğu House of the Dragon dışında GoT evrenine ait geliştirilme aşamasında dört yan dizi daha bulunuyor. Martin’in bir başka serisi Tales of Dunk and Egg’in uyarlaması olacak dizinin dışında, 9 Voyages ve 10,000 Ships adlı projelerin emekleme aşamasında olduğunu öğrenmiştik. Bunların yanında bir de henüz ismi belirsiz, Davos Seaworth ve Gendry Baratheon gibi karakterlerin memleketi King’s Landing’in en fakir mahallesi Flea Bottom’da geçecek bir dizinin olduğunu biliyoruz.

Eğer görmek isterseniz, 8 sezonluk Game of Thrones’un final bölümüyle açtığı tartışmaları bize unutturmayı planlayan House of the Dragon cool ekibinin sosyal mesafeli diziyi hazırlama aşamasında çekilen görselleri için aşağıya bakabilirsiniz.