garbage yeni albümüyle aynı ismi taşıyan teklisi “no gods no masters”ı yayınladı

garbage yeni albümüyle aynı ismi taşıyan teklisi “no gods no masters”ı yayınladı


albüm 11 haziran'da


Beş senelik suskunluğunu yedinci stüdyo albümüyle bozmaya hazırlanan Garbage, albümün adını aldığı “No Gods No Masters isimli teklisini videosuyla birlikte paylaştı.

New Wave synth’lerini bolca duyduğumuz “No Gods No Masters”ın müzik videosu Scott Stuckey tarafından yönetiliyor. Sözlerinde Shirley Manson‘ın kaderinin kontrolünü kendi eline aldığını duyduğumuz parça, ilhamını Şili’nin başkenti Santiago’daki protestolardan alıyor. Manson, küçük ziyaretleri sırasında karşı karşıya kaldığı grafiti kaplı binaları görünce şaşkınlığını gizleyemediğini, yanındaki güzel insanların “Neden bu kadar şaşırdınız? İnsan yaşamını protesto ediyoruz ancak siz mülklerin, binaların ve anıtların zarar görmesine daha çok şaşırıyorsunuz. İnsanlar inciniyor ve asıl odaklanmamız gereken şey aslında bu.” sözlerinin tokat gibi çarptığını paylaşıyor.

Sanatçı şarkıda anlatmak istediklerini “Tüm bu insanlar, köle tacirleri için bir anıttan daha fazla değere sahip ama toplum bilincinde aynı değeri göremiyorlar. Ben bu şeytanı ve müstehcen gücün ortadan kalktığı yeni bir toplum istiyorum. Bu yüzden bu şarkı, çocuklarımızın geleceği için toplumu yeniden hayal etmek ve aynı hataları tekrar tekrar yapmayıp, açgözlülüğün düşüncemizi bozmasına izin vermekle ilgili.” sözleriyle devam ediyor.

Grubun 2016’daki Strange Little Birds’den sonra karşımıza çıkacağı ilk albüm olacak “No Gods No Masters”, 11 Haziran’da yayınlanacak. Albümün ön siparişini buradan verebilir,  şarkıyı da hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.