hbo’nun “the staircase” uyarlamasının başrolünde colin firth’ü izleyeceğiz

hbo’nun “the staircase” uyarlamasının başrolünde colin firth’ü izleyeceğiz


gol olur...


Son on yıldır suç belgesellerine olan ilginin oldukça yükseldiği yadsınamaz bir gerçek. Arz ve talebin birbiriyle olan doğrudan ilişkisini göz önüne alırsak, önümüzdeki yıllarda daha da benzer içeriklere sahip projelerle karşılaşacağa benziyoruz. Bunlardan en tuhaf ve saçmalarından birini Neflix’in “The Staircase” belgeselinde izlemiştik. Belgeselin elde ettiği popülariteden sonra HBO, başarılı aktör Colin Firth’in başrollüğünde başka bir uyarlama üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu.

Netflix’in The Staircase belgeseli, yazar Michael Peterson’ın karısı Kathleen Peterson’ın sözde “kazara” gerçekleşen ölümünün arkasındaki alışılmadık durumların sır perdesini aralamaya çalışıyordu. HBO’nun uyarlaması ise olayları bize birazcık daha dramatize ederek yansıtmaya çalışacak.

The Staircase uyarlamasının yönetmen koltuğunda oturan “Christine” ve “The Devil All the Time“den tanıdığımız Antonie Campos, karmaşık bir hayat hikayesini dramatize ederken Colin Firth gibi yetenekli bir oyuncunun ona eşlik etmesinden oldukça memnun olduğunu paylaşıyor. 2008 yılından beri bir yandan da bu uyarlama üzerinde çalışan Campos, daha önce de bize bir uyarlamanın yolda olduğundan bahsetmişti. Michael Peterson’ı Colin Firth’ün canlandıracağının duyurulmasıyla bu sefer haber kesin gibi gözüküyor. The Staircase’in 8 bölümün 6’sını yönetecek Campos, dizisinin senaryosunu Maggie Cohn ile birlikte yazıyor.

The Staircase’in çekimlerine ne zaman başlanacağı belli değil. Ancak başrolün ve yönetmenin belli olmasıyla birlikte heyecanla beklediğimiz diziler arasında yerini aldı bile. Michael Peterson’ın hikayesini bilmeyenleri hemen aşağıdaki Netflix’in Staircase fragmanına davet ediyoruz.