justice’in yarısı gaspard augé’nin solo teklisi “force majeure” yayında!

justice’in yarısı gaspard augé’nin solo teklisi “force majeure” yayında!


gümbür gümbür


Gaspard Augé ve Xavier de Rosnay ikilisi tarafından 2003 yılında kurulan Justice, 2019’da yayınladığı Daft Punk’ın Alive albümü tarzındaki Woman Worldwide albümünden beri pek karşımıza çıkmadı. Bu dönemi fırsat bilen grubun yarısı Gaspard Augé’nin ise bir süredir ilk solo albümü üzerinde çalıştığını biliyorduk. Malum albümden ilk tekli “Force majeure” bugün itibariyle streaming platformlarında yerini aldı.

Yayın tarihini merakla beklediğimiz ve Justice’in de bağlı olduğu Ed Banger Records etiketiyle yayınlanacak Escapades isimli albümden bugüne kadar dinlediğimiz ilk tekli olan Force majeure, Justice şarkılarından alışık olduğumuz sertlikte olmasa da tempo olarak ve his olarak hiç farklılık göstermiyor.

Şarkı için aynı zamanda merkezi Türkiye’de olan zil markası Bosphorus iş birliğiyle bir video çeken Gaspard, videoyla ilgili yaptığı açıklamada “Zil yapımının destansı görsel çekiciliğinden gerçekten etkilendik: bronz, ateş, çekiç – Vulcan veya Nibelungen destanları gibi neredeyse mitolojik ve büyüleyici bir şeydi.” yorumunu yaptı. Şarkının Filip Nilsson yönetmenliğindeki kısa videosuna da göz atmayı unutmayın!