kings of convenience, 12 yıl aradan sonra yeni albümle geri dönüyor

kings of convenience, 12 yıl aradan sonra yeni albümle geri dönüyor


rocky trail


O zamanlar başka müziklerin dinlendiği, başka trendlerin hakim olduğu 2010’lu yıllarda belki de kendi ülkelerinden bile fazla bir dinleyici kitlesine hitap eden bir grup vardı. Erlend Øye ve Eirik Glambek Bøe’den oluşan ve isimli Norveç’in dünya güzeli Bergen kasabasından çıkan Kings Of Convenience, sık sık ziyaret ettiği ülkemizde kendisine epey bir hayran kitlesi oluşturmuştu.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Erlend Øye (@erlendoye1975)’in paylaştığı bir gönderi

Babylon senin One Love benim dolaşan grup, 2009 çıkışlı Declaration of Dependence albümünü yayınladığında, bu albümün grubun 12 yıl sürecek kuraklıktan önceki son albüm olduğunu bilmiyorduk. Bu sessiz ayrılıktan sonra hem solo projelerini hem de Erlend Øye’nin The Whitest Boy Alive isimli grubunu döndüre döndüre dinlediğimiz ikili, uzun bir ayrılıktan sonra yeni albümlerini duyurdu.

İsminin Rocky Trail olduğunu Øye’nin Instagram hesabından yaptığı paylaşımla öğrendiğimiz albümün ilk teklisi de bu Cuma yayınlanacak. Şimdilik hakkında çok az detaya sahip olduğumuz albüm umarız yaz bitmeden yayınlanır. Soğuk kumlarda oturulan serin yaz akşamlarının kutu birayla en büyük eşlikçisi olan Kings Of Convenience’ın Feist ile seslendirdikleri en popüler şarkıları “Know How” ile şöyle küçük bir nostalji yolculuğu yapalım.