moda devi pierre cardin’in mirası, “house of cardin” belgeselinde anlatılıyor

moda devi pierre cardin’in mirası, “house of cardin” belgeselinde anlatılıyor


mekanı cennet olsun


Efsane tasarımcı Pierre Cardin’in nasıl bir moda imparatoru haline geldiğini anlatmak için moda dünyasının ikonik isimleri Naomi Campbell, Alice Cooper, Jean Paul Gaultier ve fazlası “House of Cardin” belgeselinde tek yürek oluyor.

Yetmiş yılı aşkın kariyeri boyunca Cardin; modern, avangart tasarımları ve deneyimleriyle modayı yeniden şekillendirdi. Belgesel, modanın öncülerinden tasarımcının hayatını, kariyerini ve geride bıraktığı yaratıcı mirasıyla ilgili bize detaylı bilgiler sunuyor. Bu kıymetli bilgileri bize aktaran kişiler arasında; Jean Paul Gaultier, Naomi Campbell, Alice Cooper, Guo Pei, Sharon Stone ve Dionne Warwick gibi müzisyenler, oyuncular ve tasarımcılar yer alıyor.

Belgeselin yayınlanmasına çok az bir süre kalmışken gelen fragman, Cardin’in mirasıyla ilgili yorumların arasına serpiştirilen cesur ve renkli videolar, fotoğraflar ve tasarımcının evinde çekilmiş görüntüleriyle bizi nelerin beklediğiyle ilgili ipuçları veriyor. Geçtiğimiz sene 98 yaşında hayata gözlerini yummadan önce yaptığı kapsamlı son röportajı da belgeselde yer alıyor.

Blue Finch aracılığıyla yayınlanacak House of Cardin’in yönetmen koltuğunda P. David Ebersole ve Todd Hughes oturuyor. 26 Nisan’dan dijital platformdan indirilebilecek belgeselin fragmanı ise hemen aşağıda.