netflix, rian johnson’ın “knives out”unu tarihe geçecek bir rakamla satın aldı

netflix, rian johnson’ın “knives out”unu tarihe geçecek bir rakamla satın aldı


450 milyon dolarcık


The Brothers Bloom, Looper gibi başarılı filmlerinden sonra tartışmalar yaratan Star Wars: The Last Jedi filmiyle başarı grafiğini bir tık düşüren Rian Johnson, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru çektiği ve kadrosuyla dikkatleri çeken “Knives Out”la façayı düzeltmeyi başarmıştı. Hatta bizim düşündüğümüzden çok daha büyük bir başarı elde etmiş belli ki çünkü Netflix, Johnson ve Craig’i tekrar bir araya getirecek iki “Knives Out” devam filmi için tarihi bir rakamı gözden çıkarmayı göze almış.

Eğer haberler doğruysa, esrarengiz cinayetleri çözmeye çalışan etkileyici Dedektif Benoit Blanc’ın hikayesini iki filmle daha öğrenmeye devam edeceğiz. Apple ve Amazon gibi rakiplerin karşısında Netflix, Craig ve Johnson’ı görevleri başına geri çağırmak için tam 400 milyon dolarlık bir teklif sunmuş. İki ismi tekrar bir araya getirecek filmlerden ilkinin çekimlerine bu sene 28 Haziran’da Yunanistan’da başlanacak.

Johnson’ın Knives Out’un bir devam filmi üzerinde çalıştığını zaten biliyorduk. Bizim için sürpriz olan üçüncü bir filmin de gelecek olması. Bu iki filmle ilgili de hala bir sürü bilinmezlikler içerisindeyiz ancak şimdilik var olacakları ihtimalini bilmek bile yeterince güzel.

Daniel Craig, Chris Evans, Lakeith Stanfield, Christopher Plummer, Jamie Lee Curtis, Toni Collette ve Michael Shannon gibi isimlerle dikkatleri zaten üzerine toplayan ilk Knives Out, 40 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında 311.4 milyon dolar gibi bir hasılat yapmıştı. Johnson’ın ikinci filme başka etkileyici bir oyuncu takımıyla devam edeceğine dair dedikodular da yok değil.

Aynı zamanda Johnson’ın orijinal bir “Star Wars” üçlemesi üzerinde çalıştığı söylentilerini de işitmeye başladık. Ancak bu konuyla ilgili yetkili hiç kimseden kesin bilgi gelmiyor. Ayrıca Johson, bir yanda da yeni dizisi “Poker Face” için “Russian Doll”un yıldızı Natasha Lyonne’yle birlikte çalışıyor.

İlki En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar’a aday olan Knives Out’un ikinci ve üçüncü filmiyle ilgili gelecek haberleri, detayları, görselleri, fragmanları dört gözle beklemeye başladık bile.