netflix’in “the 39 steps” uyarlamasının başrolünde benedict cumberbatch izleyeceğiz

netflix’in “the 39 steps” uyarlamasının başrolünde benedict cumberbatch izleyeceğiz


alfred hitchcock bunu beğendi


Geçtiğimiz yıl Alfred Hitchcock’un “Rebecca” filminin yeniden çevirimiyle karşımıza çıkan Netflix, usta yönetmenin klasik gerilim filmlerinin yeniden uyarlamalarını ekrana getirmeye devam edeceğe benziyor. Hitchcock’un, John Buchan’ın 1915 tarihli aynı isimli romandan uyarladığı “The 39 Steps”i,  Benedict Cumberbatch başrolünde yer aldığı bir yapımla diziye dönüşüyor.

Bu yeni versiyon klasik romanın modern zamanlara göre uyarlanmış, provokatif, aksiyon dolu bir komplo gerilim dizisi” olarak tanımlanıyor. Sıradan bir insan olan Richard Hannay kendini bir anda, kendisini dünya düzenini sıfırlamak için çabalayan küresel bir komplonun içerisinde bir piyon olarak buluyor. Alıştığımız dünyanın düzenini değiştirecek “39 Adım”ı gerçekleştirmelerine, Hannay yollarına taş koyarak engel oluyor.

Romanın modern dönem uyarlamasını “The Revenant”ın senaristi Mark L. Smith yaparken, Edward Berger yönetmen koltuğunda oturacak. Bu ekibi ise Anonymous ContentChapter One Pictures ve SunnyMarch yapımcı olarak destekleyecek. 1935 yılında Hannay rolünde Robert Donat’ı gördüğümüz romanın ilk beyaz perde uyarlaması Hitchcock tarafından yapılmış, bu film ayrıca usta yönetmene uluslarası anlamda başarı getiren ilk filmi olmuştu. Bunların dışında 1959 ve 1978 yapımı iki  uyarlama film ve 2008 yılında BBC tarafından üretilen 90 dakikalık bir başka uzun metrajlı uyarlaması da bulunuyor.

Bir saatlik altı veya belki birazcık daha fazla bölümden oluşacak The 39 Steps’in önümüzdeki yıl Avrupa’da çekilmeye başlanacağı şimdilik proje hakkında bildiğimiz ender detaylardan bir tanesi. Belki bu rolden sonra Cumberbatch’i sonunda Sherlock olarak izleyebilirizi he ne dersiniz?