questlove’ın “summer of soul” belgeselinden fragman

questlove’ın “summer of soul” belgeselinden fragman


black woodstock


Grammy ödüllü The Roots grubunun kurucusu, DJ, prodüktör, davulcu, on parmağında on marifet diyebileceğimiz Ahmir-Khalib Thompson aka Questlove’ın, Black Woodstock festivalini konu alan güçlü ve etkileyici belgeseli Summer of Soul’dan cıvıl cıvıl festival keyfi yaşatacak fragman geldi.

Summer of Soul, 60’lı yılların sonuna damga vuran Woodstock furyasının Afrika versiyonu olan ve Afrika-Amerikan müziğini ve kültürünü kutlamak amaçlı düzenlenen, günümüzdeki festivallerin esin kaynağı olarak nitelendirebileceğimiz Harlem Cultural Festival adıyla da bilinen Black Woodstock’ın hikayesini anlatıyor. Altı hafta süren Harlem Cultural Festival’in unutulmaya yüz tutmuş, hiç görülmemiş görüntülerinden oluşan belgesel, müzik tarihinin önemli bir zaman dilimine ışık tutarak müziğin iyileştirici gücünü bize bir kez daha kanıtlıyor.

Stevie Wonder, Nina Simone, Sly & the Family Stone, Gladys Knight & the Pips, Ray Baretto, Abbey Lincoln & Max Roach gibi isimlerin ve daha önce hiç görülmemiş konser kayıtlarını içeren Summer of Soul; ilk gösterimini gerçekleştirdiği Sundance Film Festivali’nden Büyük Jüri Ödülü ve Seyirci Ödülünü kazanarak dönmesiyle de ayı bir ilgi çekiciliğe sahip.

2 Haziran’da Hulu’da yayınlanacak Summer of Soul’un fragmanı hemen aşağıda.