radiohead’in gitaristi ed o’brien’dan paul mccartney şarkısına remiks

radiohead’in gitaristi ed o’brien’dan paul mccartney şarkısına remiks


“slidin”


Kavuşmamıza bir hafta kalmasıyla heyecanımızın iki katına çıktığı bol ünlülü Paul McCartney albümü “III Imagined”ten, Radiohead’in gitaristi Ed O’Brien’ın hazırladığı “Slidin” teklisi ilaç gibi geldi.

Orijinal “Slidin” parçası, McCartney’in klasik Beatles tarzını sürdürüyordu. Bu versiyonda ise O ‘Brien daha sert bir hava vererek parçayı 90’ların Radiohead tarzına yaklaştırıyor; tempoyu hızlandırıyor, McCartney vokallerinin sesini yükseltiyor ve nakaratı yeniden ölçeklendiriyor. Şarkıyı yapımcı Paul Epworth ile birlikte hazırladıklarını ve yapım aşamasında çok keyifli vakit geçirdiklerini paylaşan O ‘Brien, “şarkıya biraz karmaşa ve gitar riff’leri ekledim” diyor.

Bu üçüncü parça, gelecek albümden daha önce yayınlanan Beck’in “Find My Way” ve Dominic Fike’in “The Kiss of Venus” ekleniyor. St. Vincent, Damon Albarn, Josh Homme ve Phoebe Bridgers gibi birçok ismin daha dahil olduğu albüm, 16 Nisan’da Capitol Records etiketiyle yayınlanacak.

En son EOB adıyla yayınladığı ilk solo albümü Earth’le karşımıza çıkan Ed O’Brien’ın, klasik Paul McCartney parçasına yaptığı başarılı dokunuşu dinlemeniz için “Slidin”i hemen aşağıda bırakıyoruz.