roger waters, tom morello ve eno kardeşler gazze’deki müzisyenler için bir arada

roger waters, tom morello ve eno kardeşler gazze’deki müzisyenler için bir arada


"live for gaza"


Filistin’deki yetenekli genç müzisyenlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için altyapı, araçlar ve kaynaklar sağlamayı planlayan Delia Arts Center’ın, hem açılışını kutlamak hem de erişim imkanlarını arttırabilmek için bağış toplanan “Live For Gaza” etkiliğinde Roger Waters, Tom Morello, Roger ve Brian Eno gibi büyük isimler güçlerini birleştirdi.

Gazze’deki müzisyenlerin şu anda karşılaştıkları zorluklara ve sorunlara ithafen Morello, henüz yayınlanmadığı bir şarkıyı paylaştı. Eno Kardeşler, şehirden topladıkları seslerle hazırladıkları kompozisyon ve görüntüler içeren görsel-işitsel bir sanat çalışması olan “Celeste” ile karşımıza çıkarken Waters, 1992 albümü “Amused to Death” albümünden “The Bravery of Being Out of Range”in farklı bir yorumunu sundu. Eski ABD Başkanı Ronald Reagan’ın televizyon konuşmasıyla başlayan performansta, Wagers’ın bol duygulu piyanosuna Lucius ve diğer grup arkadaşları dünyanın dört bir yanındaki evlerinden eşlik ediyor. Ayrıca Filistinli yıldız Mohammed Assaf, Le Trio Joubran‘dan Adnan Joubran, Rola Azar, Lina Slebi, Wafaa Alnjeili ve Badeel Band‘da “Live for Gaza” da yer alan sanatçılar arasında.

Müzik topluluğunu canlandırmak üzere kısa süre önce Gazze’nin kalbinde açılan Delia Arts Center için yapılan etkinlikten geriye sadece Waters’ın performansı kaldı. Bu duruma özel yeni sözlerin de eklendiği “Bravery of Being Out of Range (Live For Gaza)” performansını hemen aşağı bırakıyoruz.