sam mendes’in yeni filminin başrolü olivia colman’a emanet

sam mendes’in yeni filminin başrolü olivia colman’a emanet


empire of light


En son geçtiğimiz yıl Oscar sezonunda adından bol bol bahsettiğimiz 1917 ile karşımıza çıkan Sam Mendes’in yeni filminin detayları belli olmaya başladı. İsminin Empire of Light olduğunu öğrendiğimiz yeni filminin başrolünde Olivia Colman yer alacak.

CV’sinde American Beauty, The Road to Perdition, Jarhead, Revolutionary Road ve Skyfall gibi yapımlar bulunan Sam Mendes, Empire of Light’ta 1980’li yılların İngiltere’de eski bir sinema salonu etrafında şekillenen bir aşk hikayesini anlatacak. Şu sıralar Netflix için The Red Zone dizisi üzerinde çalışan tecrübeli yönetmenin Empire of Light için kafasındaki tarih 2022’nin sonbaharı gibi gözüküyor.

Olivia Colman gibi önemli bir ismi filmin oyuncu kadrosuna katan Mendes, kamera arkasında da filmin görüntü yönetmenliğini Hollywood’un en prestijli isimlerinden Oscar ödüllü Roger Deakins’e emanet edecek.

Bu projesi hakkında “kalbime çok yakın bir film” yorumunu yapan Mendes’in bu açıklaması filmin “acaba biyografik bir yönü de mi var?” sorusunu akıllara getiriyor. Mendes’in ilk defa senaryosunu tamamen kendisinin yazdığı bir film olacak Empire of Light cephesinden gelen haberleri yakından takip edeceğiz.