serge gainsbourg’un paris’teki evi müze oluyor

serge gainsbourg’un paris’teki evi müze oluyor


30 yıldır merak edilen işte "o" ev...


İkonik Fransız müzisyen Serge Gainsbourg’un hayatının son 20 yılını geçirdiği, ölümünden sonra içerisindeki her şeyin olduğu gibi bırakılmasıyla sigara izmaritlerinin bile hala kül tablasında durduğu Paris’teki evi Ekim ayında müze olarak hayranlarına kapılarını açacak.

1991 yılında aramızdan ayrıldığından beri bir anıt olarak görülen Gainsbourg’un evi, o zamandan bu yana halkın ziyaretine kapalıydı. Ancak sanatçının en az kendisi kadar yetenekli olan kızı Charlotte Gainsbourg, babasının ölümünün 30. yılı anısına bu sene binanın bir müze olarak açılacağını paylaştı.

Evin halka açılmasıyla hayranları; sanatçının piyanosunun ve heykel koleksiyonun yer aldığı, şimdiye kadar fotoğraflardan görebildikleri siyah duvarlarla ve anılarla kaplı evin geniş oturma odasını görme fırsatına erişebilecekler. Charlotte bu odadan “ne olduğunu bilmiyorum, bir oturma odası, bir müzik odası, bir genelev, bir müze…” diye bahsediyor. Evin karşısındaki garajı da satın alan Charlotte, burayı bir bilet gişesine dönüştürecek. Bodrum katının da bir sergi alanına dönüştürüleceği evin zemin katındaki yaşam alanları olduğunu gibi kalacak.

Her gün kapısına çiçek bırakan bir hayranın mutlaka olduğu ev, bu açılışla birlikte Paris’i ziyaret etmek için yeni bir sebep sunuyor.