slowdive ve the flaming lips üyelerinden oluşan beachy head’in ilk albümü yayında

slowdive ve the flaming lips üyelerinden oluşan beachy head’in ilk albümü yayında



Slowdive’dan Christian Savill ve Rachel Goswell, The Flaming Lips davulcusu Matt Duckworth, The Soft Cavalry üyesi ve Goswell’in eşi Steve Clarke ile Graveface Records kurucusu, multi enstrümantalist Ryan Graveface’den oluşan Beachy Head, ilk albümünü yayınladı.

Mart ayında varlığından haberdar olduğumuz ve aynı hızla ilk teklisini dinlediğimiz grup, ismini İngiltere’nin Sussex şehrinde meşhur bir intihar noktası olan uçurumdan alıyor. Temelleri Christian Savill öncülüğünde bundan iki yıl önce atılan grup, Graveface Records’a bağlı yan projelerinden Monster Movie için bir şarkı yazan ama bu şarkının gruba uygun olmadığını düşünen Savill tarafından durumu krize fırsata çevirmek ve yeni bir grup oluşturmak için hayata geçirilmiş. Yaklaşık iki yıllık bir koşturmacanın sonunda az önce yukarıda saydığımız isimleri bir araya getirmeyi başaran Savill, Beachy Head’in ilk kayıtlarını tam Covid-19 dünyayı etkisine almadan tamamlamayı başarmış.

Grubun kendi ismini taşıyan 8 şarkılık albümü hemen aşağıdan dinleyebilir ya da Chloe Manon imzalı kapak görselini aşağıdan inceleyebilirsiniz.