soft cell’den 20 yıl sonra yeni albüm geliyor

soft cell’den 20 yıl sonra yeni albüm geliyor


geri sayım başlasın


80’lerde synth-pop rüzgarları estiren Marc Almond ve Dave Ball ikilisinin nadide grubu Soft Cell, Facebook’ta paylaştığı gönderisiyle 2002 yılında yayınladıkları “Cruelty Without Beauty” albümünden yaklaşık 20 yıl sonra sevenlerinin karşısına yeni şeylerle çıkmaya hazırlandıklarının sinyallerini verdi.

Might be something to add to this superb collection of cassettes soon…

Soft Cell paylaştı: 12 Nisan 2021 Pazartesi

Heyecan verici haberi ikilinin yayınladığı sekiz albümün görselini “Bu harikulade kaset koleksiyonuna yakında eklenecek yeni bir şey olabilir…” açıklamasıyla paylaşan Soft Cell, maalesef bunun dışında albümün çıkış tarihi, ismi, parça listesi gibi detayları bilinmezlik içerisinde bıraktı. Ancak her ne olursa olsun bu haber, 2018 yılında yayınladıkları “Northern Lights” teklisinden sonra ikilinin muhterem ellerinden çıkacak ilk kıymetli parça olacağı için hayranlarını oldukça sevindiriyor.

So, as if by magic we have well over 20 brand new Marc and Dave songs, and today we sat together in the studio to try…

Soft Cell paylaştı: 31 Mart 2021 Çarşamba

Geçtiğimiz ay Facebook’ta yayınladıkları bir diğer gönderide de, 20 yeni Marc ve Dave şarkısının olduğunu ve hangilerinin albüme dahil edileceğini kararlaştırmaya çalıştıklarını belirten ikili, geçen yılın kötü şartlarında yapılmış bu albümün bu nedenle daha bile iyi olduğunu paylaşmışlardı. 15 yıldır birbirini görmeyen ikilinin tekrar bir araya gelmesini sağlayan yeni parçaların hayranların beklediklerinden biraz farklı olacağı da söyleniyor; 60’lı yaşlarındaki iki erkeğin canlı ve yaşam dolu şarkılar yazmaya çalışmasının biraz uygunsuz olabileceğini paylaşan Ball, bunun mutsuz oldukları anlamına gelmediğini, şarkıların sadece oldukça minimal, melodik ve bas odaklı olduğunu belirtiyor.

Düşündüğümüzden çok daha kısa sürede kavuşacağımızı tahmin ettiğimiz yeni Soft Cell albümünü merakla bekliyoruz. Haberin getirdiği Tainted Love dinleme isteği gidermeniz için de parçayı aşağı bırakıyoruz.