tendertwin: üç şehir bir ozan

tendertwin: üç şehir bir ozan


absolute nobody


Yakında ismini daha çok duyacağımıza inandığımız Bilge Nur Yılmaz’ın İstanbul, Philadelphia, ve Londra arasında var olan solo projesi Tendertwin’den yeni bir şarkı paylaşıldı.

Katmanlı vokal armonilere eşlik eden yaylılar, synthesizer’lar ile chamber-folk ve avant-pop elementlerini başarıyla harmanlayan Tendertwin, dolaştığı farklı coğrafyalardan geride kalan anıları göçebe bir incelikle ve başarılı bir işçilikle şehir ozanlığına dönüştürüyor. Sanatçının ikinci bağımsız teklisi ve bugün dinleyeceğimiz şarkısı olan “Absolute Nobody”, Yılmaz’ın kendi deyimiyle “Bir not defterinin takibinde birbirine örülen işitsel anılar ve hikayelerden” ortaya çıkıyor.

Geçmiş ve gelecek uçurumundaki beklentilerin bir ürünü olan Absolute Nobody; yönünü şaşırmış bir aidiyet çemberinde sürekli birisi olmaya, unutulmakla mücadele etmeye çalışan ve sonunda hiçbir şey anlamına gelmemek arzusuna teslim olan bireyin serüvenini anlatıyor. Bilge Nur Yilmaz ve Michael Crean ikilisinin aynı zamanda ortaya çıkmasından sorumlu olduğu şarkının mixing ve mastering’inden Alex Rose sorumlu. Gitar ve vokalde Bilge Nur Yılmaz’a tuşlu çalgılar ve kemanda Michael Crean, flütte Rosie Timpson ve bas gitarda ise Youness El Harrak eşlik ediyor.

İlk teklisi Triangles’i beğeniyle dinlediğimiz, 13 Mayıs’ta YouTube üzerinden canlı performansının prömiyerini de izleyeceğimiz “Blind” öncesi Absolute Nobody’yi hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.