the flintstones geri dönüyor

the flintstones geri dönüyor


çakıl çakmaktaşlı


1960- 1966 yılları arası 6 sezon boyunca ekranlarda yer alan, prime time’da yayınlanan ilk animasyon dizisi ünvanını da elinde bulunduran Hanna-Barbera’nın The Flintstones’u yeniden bizi neşelendirmeye hazırlanıyor.

60’lardaki orijinal The Flintstones’dan 20 yıl sonrasını konu alacak animasyon dizisi, Bedrock ismiyle karşımıza çıkacak. Bedrock’ın hikayesi, babası Fred Çakmaktaş’ın emeklilik vaktinin gelmesi üzerine kendini kariyerine adamak üzere yetişkin bir birey olma yoluna adım atan Çakıl Çakmaktaş’ın etrafında şekillenecek. Taş devrinden daha gelişmiş bir çağ olan Tunç devrine geçiş yapan Bedrock sakinleri, bu evrimle birlikte birtakım zorluklarla karşılacağa benziyor.

Eskiden minik ve sevimli olan ancak şimdi yetişkin bir kadın olarak karşımıza çıkacak Çakıl Çakmaktaş’ı Elizabeth Banks seslendirecek. Aynı zamanda Bansk’ın baş yapımcılığını da üstlendiğini Bedrock’ın senaryosu ise Jurassic World: Camp Cretaceous, DC Super Hero Girls’de deneyimleri bulunan Lindsay Kerns’in kaleminden çıkacak.

166 bölümden oluşan The Flintstones, ekranlara veda etmesinin ardından 1994 ve 2000 yapımı iki adet live action filmle beyaz perdeye taşınmıştı. Daha önce bir adet yeniden çevirim girişiminde bulunulmuş, ancak senaryonun beğenilmemesiyle geri adım atılarak Çakmaktaş’lar uzun bir süre daha rafa kaldırılmıştı. Şimdi bizi Sinan Çetin gibi tekrar Çakmaktaş’larla buluşturacak Bedrock cephesinden gelecek güzel haberleri bekliyoruz.