the last of us uyarlamasının yönetmenleri belli oldu

the last of us uyarlamasının yönetmenleri belli oldu


yapın artık şu diziyi


Oyun dünyasının en kaliteli yapımlarından biri olan ve geçtiğimiz Haziran ayında da ikincisini oynama fırsatı yakaladığımı The Last of Us’ın dizi uyarlamasından güzel haberler gelmeye devam ediyor. HBO kalitesiyle ekranlara gelecek yapımdan son olarak başrol isimlerini öğrenmiştik, sırada ise dizinin yönetmenleri var.

Post apokaliptik bir atmosfere sahip olması ve dizi formatına uyarlanabilir ana ve yan hikayelerinin yanı sıra “sadece oyunu kadar iyi olabilir mi?” diye görmek için bile izlenebilecek dizi; Chernobyl dizisinin yaratıcısı Craig Mazin ve oyunun yaratıcılarından Neil Druckmann tarafından hazırlanacak olmasıyla da ayrı bir merak unsuru olmayı sürdürüyor.

Bugün paylaşılan bir habere göre daha önce Game of Thrones’ta birlikte çalışan Bella Ramsey ve Pedro Pascal ikilisinin başrollerini paylaşacağı dizinin yönetmenliğini Jasmila Žbanić ve Ali Abbasi ikilisi üstlenecek. Ana akım sinemada isimleri çok popüler olmasa da son yıllarda film festivallerinin ödül sezonlarında “Quo vadis, Aida” ve “Border” isimli yapımlarıya isimlerinden bol bol söz ettiren ikili, bakalım böyle büyük bir projenin altından nasıl kalkacak.

Oyunla şu ana kadar tanışmamış olan izleyicilerimiz için hikayeyi kısaca özet geçmek gerekirse, ortaya çıkan bir salgın sonrası insanların mutasyon geçirerek yamyamlaşmış canavarlara dönüştüğü distopik bir evrende geçen The Last of Us; Ellie adında genç bir kızı hem dünyanın kontrolünü ele geçirmek için savaşan farklı fraksiyonlardan hem de mutant insanlardan koruyarak bölgeyi yöneten askeri kuvvetin karargahına götürmesi istenen Joel’a odaklanıyor. Bu yolculukta Joel’un Ellie’nin tüm insanlığı kurtarabilecek bağışıklığa sahip olduğunu öğrenmesiyle ise olaylar beklenmedik noktalara doğru sürüklenmeye başlar. Tüm bu yolculuk boyunca aralarında bir baba-kız ilişkisi doğan ikilinin tüm bu yaşananlardan bağımsız ilerleyecek hikayesi de eminiz izlenmeye değer olacaktır.

Hala bir yayın tarihi olmayan dizinin artık yönetmen ekibi de tamamlandığına göre artık çekimlerin başlaması için önünde hiçbir engel kalmadı. HBO kalitesiyle izleyeceğimiz için de ayrı bir heyecanla beklediğimiz oyun uyarlaması gelene kadar şöyle oyuna ufak bir göz atalım.