thom yorke’un “from the basement” performansı full hd tekrar yayınlandı

thom yorke’un “from the basement” performansı full hd tekrar yayınlandı


ve biz de tekrar izledik


Geçtiğimiz yılın yaklaşık bu zamanlarda müjdelenen “From The Basement arşivi YouTube’a geliyor!” haberinin meyveleri gelmeye devam ediyor.

Radiohead’in altıncı üyesi, gizli silahı, bel kemiği olarak tanıdığımız Nigel Godrich’in katkılarıyla yayın hayatına başlayan “samimi canlı müzik” serisi From the Basement, belki de YouTube’un en kaliteli canlı performans serilerinden biri ama uzun bir süre önce dolaşımdan kaldırılan videoların ne zaman tekrar izleyiciyle buluşacağı gizemini koruyordu. Ta ki geçtiğimiz Mayıs ayına kadar.

2006-2009 yılları arasında RadioheadPJ HarveyThe White StripesSonic YouthBeckSparksMobyRed Hot Chili PeppersThundercat ve daha birçok müzisyenin/müzik grubunun canlı performanslarını herhangi bir sunucu ya da izleyici olmadan, sanatçıların stüdyodaymışçasına kendi başlarına takıldıkları kayıtları yayınlamaya başlayan Godrich, projenin ilk kaydı olan ve o zamanlar henüz solo albümü bulunmayan Thom Yorke’un ileride solo albümünde yer vereceği şarkıları da ilk defa böyle bir platform için seslendiriyordu.

Down Is The New Up, Last Flowers, Analyse ve Videotape isimli şarkılarını seslendiren Thom Yorke’un “Bu performansı zaten YouTube’da vardı!!!” diyenleri duyar gibiyiz ama ful artı ful kaliteyle gelen bu kaydı bir kere de bizim için dinleseniz ne olur ki?