wes anderson’ın the french dispatch’inin nihayet bir gösterim tarihi var

wes anderson’ın the french dispatch’inin nihayet bir gösterim tarihi var


güzel şeyler de oluyor


2018’de yayınlanan Isle of Dogs’dan beri yolunu gözlediğimiz, ha geldi ha gelecek diye tetikte beklediğimiz Wes Anderson’ın yeni filmi The French Dispatch’in bir anormal durum daha yaşamadığımız sürece artık kesin bir vizyon tarihi var.

İlk olarak 2020 yılının Temmuz ayında seyircisiyle buluşturulması planlanan başrolünde Timothée Chalamet’i göreceğimiz film, geçireceğimiz kabus gibi günlerin habercisi olarak pandeminin başında Ekim 2020’ye ertelenmiş, kabusun bir türlü son bulmaması nedeniyle de süresiz olarak rafa kaldırılmıştı. Güneşli günler göreceğimizin habercisi olarak, The French Dispatch’in bu yaz 6-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 74. Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapacak.

Anderson’ın onuncu kez yönetmen koltuğunda oturduğu The French Dispatch; Saoirse Ronan, Tilda Swinton, Bill Murray, Willem Dafoe, Jason Schwartzman, Léa Seydoux, Kate Winslet, Elisabeth Moss, Christoph Waltz, Frances McDormand, Benicio Del Toro, Adrien Brody, Rupert Friend gibi oyuncularla adeta yıldızlar geçidine sahip bir kadroyu bünyesinde barındırıyor. Film, kurgusal bir 20. yüzyıl Fransız şehrinde geçecek ve The French Dispatch isimli Amerikan dergisinin son sayısı için biriktirdiği çeşitli hikayeleri anlatacak.

The French Dispatch ilk gösterim tarihini beklerken Anderson, henüz bir isme sahip olamayan yeni projesi üzerinde çalışmaya başlıyor; bir aşk hikayesi etrafında şekillenecek bir sonraki filminin çekimlerine bu bahar ayında Roma’da başladı. 2019’dan beri güzel haberleriyle bizi yükselten ve nihayet iki sene sonra kavuşabileceğimiz The French Dispatch fragmanını, bundan sonra kendisini izleyebilmek umuduyla son kez aşağı bırakıyoruz.