yeni nine inch nails albümü tahminlerimizden de yakında

yeni nine inch nails albümü tahminlerimizden de yakında


olsun be bu iş


Bu hafta Disney & Pixar ortaklığı Oscar ödüllü Soul filminin soundtrack’i ile ceplerine bir tane daha En İyi Orijinal Müzik Oscar’ı koyan Trent Reznor ve Atticus Ross, Nine Inch Nails’in gelecek planlarına dair açıklamalarda bulundu.

Ödül gecesi etkinlik sonrası düzenlenen geleneksel Oscar partisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan ikili, kendilerine yöneltilen NIN merkezli sorulara tahminlerimizden de olumlu geri dönüş yaparak bizleri şaşırttı. “Yakın zamanda NIN ile haberler tavan yapacak” diyerek konuşmaya başladı. “On yıl önce, üzerinde çalıştığımız ilk film olan The Social Network’ün soundtrack’ini yaptığımızda bizim harika bir deneyimdi. O süreçten ilham alıp yeniden canlandık ve daha önce yapmadığımız ve yeni öğrendiğimiz onla bilgiyi grubun yeni albümünde kullanıp hemen arkasından bunu insanlarla paylaşmak istedik. Şu anda çok benzer bir aşamadayız.” şeklinde konuşmasına devam eden Reznor, “O zamandan beri yapmaya çalıştığımız şey, biraz rock müzik ağırlıklı olan üretim şeklimizi ayırmak ve geri dönüp biraz film çalışması yapmaktı. Bu süreçte Watchmen, Mank ve Soul gibi üç büyük büyük film için çalıştık. Artık tura çıkmalıyız ama COVID bunu engelledi. En kısa sürede, muhtemelen yarın yeni Nine Inch Nails malzemeleri üzerinde çalışmayı planlıyoruz. ” diyerek grubun yen bir albüm için kolları sıvayacağını bizzat birinci ağızdan aktarmış oldu.

Grubun geçtiğimiz yıl yayınladığı iki konsept albümü saymazsak son albüm Bad Witch’in üzerinden neredeyse 4 sene geçti. Arada EP’ler yayınlasalar da herkesin beklediği büyük Nine Inch Nails kaydı için hala takvime çentik atan hayranları eminiz bu haberler biraz olsun rahatlamıştır. Önümüzdeki yılın yarısından önce yayınlanmış olacağını tahmin ettiğimiz albüme dair bakalım yakın zamanda neler öğreneceğiz.