2021 met gala’nın ev sahipliğini timothée chalamet ve billie eilish yapıyor

2021 met gala’nın ev sahipliğini timothée chalamet ve billie eilish yapıyor


amanda gorman ve naomi osaka da ekibe dahil


Malum sebepler nedeniyle geçtiğimiz yıl iptal edilen Met Gala, bu sene de her zaman tarihi Mayıs ayı yerine Eylül ayında gerçekleşecek. Amerikan Bağımsızlığı temasını konu olacağı gecenin ev sahipliğini bu sene Timothée Chalamet, Billie Eilish, şair Amanda Gorman ve tenisçi Naomi Osaka gibi isimlerden oluşan güçlü bir ekip yapacak.

Geçtiğimiz yıl sene Gucci sponsorluğunda başta Lady Gaga olmak üzere Alessandro Michele, Harry Styles, Serena Williams, Anna Wintour gibi önemli isimlerin ev sahipliğinde gerçekleşen gecenin teması Susan Sontag’ın ufuk açan “Notes on Camp” adlı eserinden ilham alınarak belirlenmişti.

Metropolitan Museum of Art‘ın Costume Institute departmanı için her yıl düzenlenen yardım galası, bu sene iki kısımdan oluşacak. “In America: A Lexicon of Fashion” isimli birinci bölüm Eylül ayında gerçekleşecek küçük bir gösteriyle izleyiciyle buluşacakken devamı niteliğindeki “In America: An Anthology of Fashion” isimli ikinci etkinlikse, 2022 Mayıs’ının ilk Pazartesi bütün ihtişamıyla gerçekleşecek. 13 Eylül’de gerçekleşecek ilk kısmın onursal koltuğunda Amerika Moda Tasarımcıları Konsey Başkanı Tom Ford, Vogue dergisinin genel yayın yönetmeni Anna Wintour ve Adam Mosseri’den oluşan büyük isimler oturacak.

Neredeyse iki yıldır ertelenen Met Gala’nın bunun acısını bu sene kesinlikle çıkaracağını, moda dünyasının sonbaharda tüm gücüyle geri döneceğini şimdiden öngörebiliyoruz.