amy adams ve jake gyllenhaal, nocturnal animals’tan sonra tekrar bir araya geliyor

amy adams ve jake gyllenhaal, nocturnal animals’tan sonra tekrar bir araya geliyor


şimdilik the mother tree diyelim


Tom Ford’un yönetmenliğini yaptığı 2016 çıkışlı Nocturnal Animals filminde yolları kesişen Amy Adams ve Jake Gyllenhaal, beş yıl sonra tekrar aynı projede buluşuyor.

Suzanne Simard’ın anılarını kaleme aldığı Finding The Mother Tree kitabından uyarlanacak şimdilik isimsiz projede Amy Adams, ağaçların toprak altında  özel bir mantar ağı sayesinde birbirleriyle iletişim kurduğunu keşfeden ünlü bilim insanı ve ekoloji uzmanı Suzanne Simard’a hayat verecek. Simard, sinema dünyasına çok uzak bir isim değil. Kendisini daha önce James Cameron’ın Avatar filmine ilham kaynağı olan bu iletişim ağıyla ilgili ünlü yönetmenle birlikte yaptığı çalışmalardan hatırlıyoruz.

Projenin başrollerinde yer almalarının yanında aynı zamanda yapımcılığını da üstleneceği ikili, filmde klasik bir keşif hikayesini anlatacak. Kitabın da konusu olan ağaçların birbirleriyle iletişim kurma yöntemini keşfedip bilim dünyasında çığır açan Simard’ın başta bilim dünyası tarafından kabul görmeyen bu fikirlerinin aslında ne kadar önemli bir gelişme olduğunun keşfedilmesi ve sonrasında yaşananları anlatacak.

Şimdilik sadece kağıt üzerinde ilerleyen proje, bu haliyle bile bizleri heyecanlandırmayı başardı. Yakın zamanda daha güzel haberler duymayı beklediğimiz projeyi bir kenara not ettik.