bong joon-ho, yeni filmiyle animasyon dünyasına girmeye hazırlanıyor

bong joon-ho, yeni filmiyle animasyon dünyasına girmeye hazırlanıyor


yolun açık olsun paşam


Parasite filmi ve kazandığı Oscar ile artık ailemizden biri gibi sürekli hakkında bir şeyler okuduğumuz Bong Joon-ho’nun yeni projelerinden detaylar gelmeye devam ediyor.

Memories of Murder, The Host, Madeo gibi yüksek kaliteli filmlerinin ardından Parasite ile zoru başarıp Oscar kazanan Koreli yönetmen, bir süredir bir başka Oscar ödüllü isim olan Adam McKay ile birlikte HBO’nun Parasite dizisi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bunun yanında iki ayrı film projesiyle meşgul olan Ho, geçen sene biri Korece biri İngilizce olmak üzere iki yeni film üzerinden çalıştığını açıklamıştı.

Korece olan filminin Seul’de geçeceğini ve korku/aksiyon türlerinde olacağını paylaşan Ho, İngilizce olan projesinin ise 2016’da yaşanan gerçek bir olaya dayandığını paylaşmıştı. Bu iki projenin yanına bir de animasyon film sıkıştıran başarılı yönetmene bu isimsiz filminde Kore’nin önde gelen görsel efekt şirketlerinden 4th Creative Party eşlik edecek.

Yönetmenin daha önce The Host, Snowpiercer ve Okja filmlerinde de birlikte çalıştığı stüdyo, Korece çekilecek ve tamamı CGI ile hazırlanacak filmde su altının görmediğimiz büyülü dünyasında yaşayan canlılarla insanlar arasındaki çatışmayı anlatacak. Filmin ana karakterinin ise bel fıtığı yüzünden iki büklüm yüzen bir balığın olacağı konuşulan projeyle ilgili detaylar şimdilik bu kadar.

Yönetmenin 2018’den beri üzerinde çalıştığı filmin senaryosunun geçtiğimiz Ocak ayında tamamlanmış. Yoğun ve sıkışık bir takvime sahip olan Bong Joon-Ho, önce İngilizce dilinde olan filminin senaryosunu tamamlayıp çekeceği ve daha sonra bu animasyon projesine odaklanacağı da gelen haberler arasında. Bakalım zaman içinde neler göreceğiz.

Biz bekleriz paşam…