denis villeneuve’ün “dune” uyarlaması, prömiyerini venedik film festivali’nde yapabilir

denis villeneuve’ün “dune” uyarlaması, prömiyerini venedik film festivali’nde yapabilir


salın artık şu filmi


Sinema dünyası içinde her zaman özel bir yeri olan Frank Herbert eseri Dune’un merakla beklenen Denis Villeneuve yorumuna kavuşmak için uzun süredir gün sayıyoruz. Geçtiğimiz sonbaharda izlememiz gerekirken bir yıl ertelenen filmin yeni vizyon tarihine adım adım yaklaşırken güzel haberler de gelmeye başladı.

Son olarak 1 Ekim’e ertelenen filmin ilk gösterimini yapacağı adres belli oldu. Bu yıl 1-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan ve uzun bir aradan sonra fiziksel olarak gerçekleşecek en büyük sinema etkinliği olacak Venedik Film Festivali, Dune uyarlamasının seyirciyle buluşacağı ilk adres olacak gibi gözüküyor.

Film ve festival tarafından bu dedikoduları doğrulayan bir açıklama henüz gelmemişken festival yönetimi, 400’den fazla basın üyesinin katılım göstermesi beklenen festivalde COVID-19 düzenlemelerine uygun olarak belirlenmiş güvenlik protokollerini takip edeceklerini açıkladı. Yavaş yavaş programına dair detaylar belli olmaya başlayan festivalin şimdilik en heyecan verici ismi konuşulan dedikodulara göre Dune gibi gözüküyor.

Timothée Chalamet, Zendaya, Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Jason Momoa, Oscar Isaac ve Charlotte Rampling gibi devasa bir kadroyla son yılların en görkemli oyuncu kadrosuna ev sahipliği yapan filmden festival tarihine doğru en azından bir fragman daha görmeyi umuyoruz.

Dune’dan paylaşılan ilk fragmanı hemen aşağıda.