george a. romero’nun kayıp filmi “the amusement park”tan ilk fragman

george a. romero’nun kayıp filmi “the amusement park”tan ilk fragman


50 yıl sonra gelen film


Amerikalı yönetmen, yazar, yapımcı ve oyuncu George A. Romero, 2017’de aramızdan ayrıldı ama kendisinin altına imza attığı filmler hala bizimle.

Sadece korku sinemasının değil bütün sinema dünyası için önemli isimlerden biri olan Romero’nun 1973’te çektiği ve bugüne kadar bir türlü tamamlanamayan filmi The Amusement Park’tan 48 yıl sonra bir fragman paylaşıldı. Geçtiğimiz yıl bulunan ve küçük bir bakım sürecinden sonra günümüz koşullarında izlenebilecek bir şekilde düzenlenen film, 8 Haziran’da Shudder isimli streaming platformundan meraklısıyla buluşacak.

Esasen Lüteriyen Cemiyeti tarafından The Amusement Park’ı yönetmek üzere görevlendirilen ve yaşlı istismarı hakkında farkındalık yaratan bir film yaratabileceğini uman Romero, bu görevi kabul ettikten sonra Night of the Living Dead ve Dawn of the Dead filmleri arasında kalan zamanda da bu filmini tamamladı. Romero’nun tahminlerinden daha karanlık ve kanlı olan The Amusement Park, yaşlı bir dedeyi bir eğlence parkına yaptığı seyahatte başına gelenleri anlatıyor. Eğlenceli bir gün olarak başlayan bu yolculuk sonunda beklentilerin tam tersi yönünde ilerleyip seyircinin filmden beklediği son ile kapanıyor.

Şimdilik yayın haklarına Shudder’ın sahip olduğu film, umarız kısa süre sonra daha büyük platformlara ya da torrent dünyasının dipsiz kuyularında karşımıza çıkar. Buyrun filmin yaklaşık 50 yıl aradan sonra paylaşılan ilk fragmanı.