la fontaine kids’ten yerli elektronik sahne adına dikkate değer bir albüm

la fontaine kids’ten yerli elektronik sahne adına dikkate değer bir albüm


alpha alpha forever


Radarınıza takılması hayrınıza olacak bir albümle karşınızdayız. Ankara’dan Burak Tınazay’ın personası La Fontaine Kids’in ilk albümü Alpha Alpha Forever, DJ nanıma sayıca yüksek ülkemizin prodüksiyon namına kıt yakasına iştah açıcı bir kayıt olarak katılıyor.

Çok katmanlı elektronik dans müzikisi, yani IDM’in farklı katmanlarından oluşan 11 şarkılık albümün yapım sürecini bizzat La Fontaine Kids’ten duyalım:

“Albüm süreci 20 kedim ve 3 köpeğimle beraber geçti. Plak şirketi arayışına girmedim çünkü bağımsız bir şekilde yayınlamak istedim. Kendi dilediğim şekilde… Bundan yıllar önce yaptığım kayıtları bazı plak şirketlerine göndermiş ve kimisinden olumlu yanıt almıştım, ancak kontrat kısmında başka meşguliyetlerimden de dolayı geri çekildim. Müziğe ve sanatsal alanlara pek kariyer gibi yaklaşamıyorum, onlar benimle var, hep olacak. Ben hep üreteceğim herhalde…”

Via Dreams’le başlayıp Where The Wicked Goes’a kadar süren 11 şarkılık, toplamda 40 dakikalık yolculuk boyunca prodüksiyon kalitesi namına göz alıcı bir emek söz konusu. Ülkemizde bu tarzlarda pek sık örnekle karşılaşmadığımızı, karşılaştığımız örneklerin de pek azının hatırda kalıcı olduğunu hesaba katarsak, Alpha Alpha Forever’ın değeri daha da artıyor.

Artwork’ünden prodüksiyonuna La Fontaine Kids imzalı albümü lütfen elden ele yayalım. Kendisini ve gelecekteki işlerini takip etmek isteyenleri de buraya alalım.