müzik dünyasının heyecan verici yeni isimlerinden squid’in ilk albümü yayında

müzik dünyasının heyecan verici yeni isimlerinden squid’in ilk albümü yayında


bright green field


“Brighton merkez güzel müzik herkes” sloganının son üyesi post punk grubu Squid, merakla beklediğimiz ilk albümünü yayınladı.

Warp Records etiketiyle Cuma günü dinleyiciyle buluşan 11 şarkılık albümden daha önce Phamplets, Paddling ve Narrator isimli üç tekli dinleyip epey beğenmiştik. Şarkılarının yanında çektikleri müzik videolarıyla da vizyonlarını başarıyla kanıtlayan gruba ilk albümlerinde CV’sinde Sia, Lily Allen, Kylie Minogue, Fatboy Slim, Hot Chip, La Roux, Oh Land, Bloc Party, Fontaines ve Grimes gibi etkileyici isimler bulunan Dan Carey eşlik ediyor.

Indie rock, post-punk, krautrock, yabancı karışık türlerinin hepsine bir şekilde yerleştireceğimiz grup, kendisine yapıştırılan bu etiketleri bir şarkısında 30 kişilik bir koro ya da başka bir şarkısında yaylı ve üflemelilerden oluşan orkestra ile ne kadar esnetebileceğine dair ufak deneyler yapıyor.

Ollie Judge, Louis Borlase, Arthur Leadbetter, Laurie Nankivell ve Anton Pearson’dan oluşan beşlinin daha uzun süre müzik yapması dileğiyle Bright Green Field’ı hemen aşağı bırakıyoruz.