oasis, knebworth konserinin 25. yaşını özel bir belgeselle kutlayacak

oasis, knebworth konserinin 25. yaşını özel bir belgeselle kutlayacak


hadi bitsin bu küslük


Müzik tarihinin yakın döneminin en büyük konserlerinden biri olarak tarihe geçen Oasis’in Knebworth konseri, 25. yaşını özel bir belgesel ile kutlayacak.

Grubun kariyerinin zirve anlarından biri olan ve ardından dağılmaya doğru emin adımlarla ilerleyen Oasis’in Ağustos 1996’da 250.000 kişiye çaldığı konser, hala hem Britanya tarihinin hem de müzik tarihinin demirbaş canlı performanslarından biri olarak kabul ediliyor. Bir gün bir şekilde birleşeceklerine yürekten inandığımız grubun iki gece üst üste çaldığı hala eminiz bir yerlerde bir kaç rekoru elinde tutan bu konserinin büyüklüğünü anlatmak ülke nüfusunun yüzde dördünün bu konser bileti için sıraya girdiğini söylemek yeterli olur diye düşünüyoruz.

Belgeselinin yönetmenliğini daha önce grubun müzik videolarında birlikte çalıştığı ve U2, R.E.M. gibi isimlerin de müzik videolarında imzası bulunan Jake Scott üslenecek. İçinde grup üyeleriyle yapılan röportajların ya da ünlülerle yapılmış gereksiz boş konuşmaların yer almayacağının, sadece konserin devasa arşiv görüntülerinden oluşacağının garantisi verilen belgeselin şimdilik bir yayın tarihi bulunmuyor.

Her geçen gün konser özlemiyle yanıp tutuşan bünyelere bir çimdik gibi gelen bu habere konu olan konserin ilk ayağını sizin için hemen aşağı bıraktık.