sofia coppola, new york şehir balesi için kamera arkasına geçti

sofia coppola, new york şehir balesi için kamera arkasına geçti


24 dakikalık kısa film


Son olarak geçtiğimiz yıl vizyona giren Bill Murray ve Rashida Jones’u buluşturduğu filmi On the Rocks ile hakkında konuştuğumuz Sofia Coppola, New York Şehir Balesi’nin yeni sezon tanıtım etkinliklerine kısa bir filmle destek verdi.

Apple TV+’ta izleyiciyle buluşan son filmi On the Rocks’ın ardından yine Apple TV+ bünyesinde yer alacak dizi projesi The Custom of the Country için kolları sıvayan Sofia Coppola, bu dizi üzerindeki çalışmalarına küçük bir işi için mola verdi. New Yor Şehir Balesi’nin baş koreografı Justin Peck’in kendisine ulaşmasıyla hayata geçen birlikte çalışma fikrinden oldukça etkilenen Sofia Coppola, bu teklifin karşılığında şehir belesinin yeni sezon tanıtım süreci için 24 dakikalık kısa bir film çekti.

Dijital ortamda gerçekleşecek bu gala etkinliğinde ilk gösterimini yapan kısa film ve Coppola ile çalışma konusunda konuşan Peck “Açıkçası Sofia’nın bize geri dönüş yapacağından bile emin değildik ama geri dönüşü tahmin ettiğimizden çok daha sıcak ve heyecan dolu oldu. Bu sürecin her aşamasında birlikte çalışmak oldukça keyifliydi”açıklamasını yaptı.

Kendisinin alışık olduğu süreçten farklı bir şekilde hayata geçen bu projenin parçası olmaktan son derece mutlu olduğunu paylaşan Sofia Coppola, “Yıllardır baleye gitmekten zevk aldım, ancak dans bileşeni olan hiçbir şeyi filme almadım. Çekim tarzım oldukça sabit, bu yüzden bu kadar hareketin olduğu görüntüler üzerinde çalışmam için kamerayı farklı şekilde kullanmayı düşünmem gerekiyordu. Bana bu konuda en çok yardımcı olan şey ise Justin’in baş dansçı Anthony Huxley ile yaptığı provaların videosunu benimle paylaşması oldu. Hareket duygusunu görmek ilginçti. Benim için zorluk, canlı dans görme hissini iletmekti. Pek çok dans çok düz, standart bir şekilde filme alınır. Ancak provada heyecan verici olan yakınlaşmak da her zaman filme dönüşmez. Kamerayı alıştığımdan çok daha fazla hareket ettirmem ve farklı bakış açılarından canlı performans deneyimleme hissini vermeye çalışmam gerekiyordu. ” açıklamasını yaptı.

20 Mayıs’tan sonra ortalıktan kaybolma ihtimali yüksek olan videoyu vakit kaybetmeden izlemek için hemen sizleri aşağı alalım.