todd philips, joker 2’nin senaryosu üzerinde çalışmaya başladı

todd philips, joker 2’nin senaryosu üzerinde çalışmaya başladı


emin miyiz?


2019’un en çok konuşulan filmlerinden biri olan Joker, bittiği andan beri “devam filmi gelir mi?” sorularına yoğun miktarda maruz kalmıştı. Joaquin Phoenix ve yönetmen Todd Philips’in ayrı ayrı önce istemediğini belirttiği sonra da “varsa bir filminiz hallederiz” diyerek yeşil ışık yaktığı projeden güzel haberler gelmeye başladı.

Film sektörünün en güçlü avukatlarından biri olan ve aynı zamanda Todd Philips’in avukatlığını da yapan Warren Dern’in The Hollywood Reporter da kaleme aldığı köşesinde ağzından kaçırdığı habere göre Philips, yeni film için anlaşmış hatta senaryosununu yazmaya başlamış bile. Warner Bros. tarafından resmi olarak onaylanmasa da şirketin içinden sızan bilgilere göre Joker 2, yapım şirketinin önümüzdeki döneme ait planlarında kendine yer bulmuş durumda.

Günümüzün popüler ve tüketim kültürünü düşününce bu kadar “hype” yaratan bir filmin devamının gelmemesi pek mümkün gibi gözükmüyor. Joaquin Phoenix’in büyük beğeni toplayan performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü kazandığı ve gişede büyük bir gelir elde eden film, şimdilik doğrulanmayan devam filminde bakalım nasıl bir hikaye ile karşımıza çıkacak.

İlk filmin Joaquin Phoenix ve Heath Ledger’ın Joker performansları arasında gereksiz ve büyük tartışmalara sebep olmasını bir kenara koyarsak Phoenix’in canlandırdığı Joker karakteri daha gerçekçi, ayakları yere basan bir Joker’i tasvir ederken aynı zamanda karakterin doğuş hikayesini anlatıyordu. Bu filmin olaya nereden ve nasıl devam edeceği şu anda kulağa heyecan verici geliyor.

Bekleyip göreceğiz.