candyman’in yeniden çevriminden iç hoplatan fragman

candyman’in yeniden çevriminden iç hoplatan fragman


27 ağustos


Hollywood’un popüler korku filmleri arasında üst sıralarda yer alan Candyman’in yeniden çevriminden bir fragman yayınlandı.

Nia DaCosta‘nın yönetmen koltuğunda oturduğu, senaryosunu ise 2017’de ilk filmi Get Out ile heykelcik kazanan ve 2019 yılında vizyona giren Us filmiyle kendi türünde gişe rekoru kıran Jordan Peele’in yazdığı filmden geçtiğimiz yılın başından beri haber alamamıştık. Çekimleri tamalanan ve vizyon tarihini beklerken pandemi kurbanı olan filmin başrolünde Yahya Abdul-Mateen II yer alıyor.

Mateen’e Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo ve Kyle Kaminsky‘nin gibi isimlerin eşlik ettiği Candyman; Chicago’da yaşanan bir kent efsanesini araştıran genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Rivayete göre Candyman, ayna karşısında adını beş kez söyleyen kişiye görünmektedir. Ancak onun ortaya çıkması, genelde iyi şeylere yol açmaz. Bir üniversitede yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan genç bir adamın eski bir batıl inanç haline gelen Candyman’i araştırmaya karar vermesiyle tekrar canlanan bu korkunç karakter, durumun ciddiyetinin farkına biraz geç varan kahramanımızın bütün çevresine yavaş yavaş musallat olmaya başlar.

27 Ağustos’ta vizyona girecek filmin yeni ve uzun fragmanı hemen aşağıda.