damien chazelle’in yeni projesi babylon iddialı geliyor

damien chazelle’in yeni projesi babylon iddialı geliyor


spike jonze derken?


Damien Chazelle’in heyecanla beklenen yeni projesi Babylon’un vizyon tarihinin bir yıl ertelemeyle 25 Aralık 2022 olarak değiştirildiği bu yılın başlarında belli olmuştu. Geçtiğimiz hafta filmin kadrosuna yeni eklenen isimlerle tekrar gündeme gelen yapım, ikinci partide yer alan oyuncularla bir süre daha gündemde olacak gibi.

Damien Chazelle’in, en yüksek bütçeli yapımı olmaya hazırlanan Babylon’un başrolünde Margot Robbie ve Brad Pitt ikilisini bir araya geliyor. Sinemaseverleri 1920’li yılların Hollywood atmosferine götürecek ve bu haliyle ilk anda Quentin Tarantino’nun son filmi Once Upon a Time in Hollywood’u hatırlatan Babylon, dönemin ünlü sessiz sinema sanatçısı John Gilbert ve Hollywood’ın ilk “it girl’ü” Clara Bow‘un hikayesine odaklanacak.

Bu ayın başında filme Max Minghella, Katherine Waterston, Flea, Samara Weaving, Rory Scovel, Lukas Haas, Eric Roberts, P.J. Byrne, Damon Gupton, Diego Calva, Jovan Adepo ve Li Jun Li gibi geniş bir kadronun dahil olduğu açıklanmıştı. Bugün gelen haberler ise daha da heyecan verici isimlerin Babylon’da karşımıza çıkacağını kanıtlıyor.

Çoğunlukla gerçek bir hikayeyi anlatacak olsa da kurgusal karakterler ve olayları birbirine karıştıracak yapımda Olivia Wilde, Spike Jonze, Phoebe Tonkin ve Tobey Maguire gibi isimleri de izleme fırsatı bulacağız. Çekimlerinin önümüzdeki hafta başlayacağı açıklanan Babylon’un ilk olarak 25 Aralık 2022’de ABD’de vizyon girmesi arından da 6 Ocak 2023’te genel izleyiciyle buluşacağı açıklandı.