damon albarn, ikinci solo albümünün ilk teklisini paylaştı

damon albarn, ikinci solo albümünün ilk teklisini paylaştı


12 kasım


Damon Albarn’ın geçtiğimiz hafta haberini aldığımız müstakbel solo albümünün detayları belli olmaya başladı. The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows ismini taşıyacak albüm, 12 Kasım’da dinleyiciyle buluşacak.

Albarn’ın sözleşme imzaladığı yeni plak şirketi Transgressive Records’ın Instagram hesabından yapılan duyuruyla öğrendiğimiz yeni albüm haberi tüm ülkemizde büyük coşkuyla karşılanmıştı. Son olarak 2014 çıkışlı Everyday Robots isimli albümünü de beğenerek dinlediğimiz sanatçı, yeni albümüyle aynı ismi taşıyan ilk teklisini paylaştı.

Başlangıçta İzlanda manzaralarından ilham alan bir enstrümantal bir eser olarak tasarlanan The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows, zaman içinde ismini John Clare’ın Aşk ve Hafıza şiirinden alan; kırılganlık, kayıp ve yeniden doğuş temalarını işleyen bir şarkıya dönüşmüş.

Albümün kayıt süreciyle ilgili “Bu kaydı yaparken kendi karanlık yolculuğumdaydım ve bu yolculuk beni saf bir kaynağın hala var olabileceğine inandırdı.” açıklamasını yapan Albarn’ın müstakbel albümünün ilk teklisi hemen aşağıda.

The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows Tracklist:
01. The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows
02. The Cormorant
03. Royal Morning Blue
04. Combustion
05. Daft Wader
06. Darkness To Light
07. Esja
08. The Tower Of Montevideo
09. Giraffe Trumpet Sea
10. Polaris
11. Particles