doug liman’ın yeni filminde başrol ewan mcgregor’a emanet

doug liman’ın yeni filminde başrol ewan mcgregor’a emanet


everest


Doug Liman’ın yönetmen koltuğunda oturacağı ve İngiltere tarafından Everest’e gerçekleştirilen ilk seferlere katılan ünlü dağcı George Mallory’nin hikayesini izleyeceğimiz Everest isimli yapımın başrol isimleri belli oldu.

The Bourne Identity, Mr. & Mrs. Smith, Edge of Tomorrow gibi popüler aksiyon serilerinin arkasındaki isim olan Doug Liman, bir süredir Edge of Tomorrow’un devam filmi üzerinde çalışıyordu. Anladığımız kadarıyla bu projeye şimdilik bir ara veren Liman, Edmund Hillary’nin efsanevi başarısından yaklaşık 30 yıl önce, Everest Dağı’na İngiltere tarafından gerçekleştirilen ilk üç sefere çıkan İngiliz dağcı George Mallory‘nin hikayesini anlatacak.

İzleyiciyi 1921 yılına götürecek film, Mark Strong’un canlandıracağı Royal Geographic Society’den Arthur Hinks tarafından daha önce fethedilemez olarak görülen Everest Dağı’nı gözüne kestiren için seçilen ve Ewan McGregor’ın hayat vereceği George Mallory’ye odaklanıyor. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, şansı sönmekte olan İngiliz imparatorluğu bir zafer arayışı içinde kendisine bir fırsat arayan Mallory, en büyük rakibi Avusturalyalı George Finch (Sam Heughan) ile bu tırmanış için bir araya gelir.

Bu uğurda ailesini, işini ve sağlığını riske atan Mallory’nin Jeffrey Archer’ın Paths of Glory isimli romanından beyaz perdeye aktarılacak hikayesinde senaryodan Up in the Air’in Oscar adayı senaristi Sheldon Turner sorumlu olacak. Çekimleri Ocak 2022’de başlayacak ve doğal gerilimi ve gerçek hikayesiyle dikkat çekici bir yapım olarak Everest’ten güzel haberleri merakla bekliyoruz.