frances mcdormand, rooney mara ve claire foy “women talking” için buluşuyor

frances mcdormand, rooney mara ve claire foy “women talking” için buluşuyor


ve daha kimler kimler


Nomadland ile oyuncu olarak üçüncü Oscar’ını kazanan Frances McDormand’ın başrolünü üstleneceği Sarah Polley filmi Women Talking, oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

Kariyerine oyuncu olarak başladıktan sonra 2006’da ilk uzun metrajlı filmi Away from Her kameranın öbür tarafına geçen ve ardından gelen Take This Waltz ve Stories We Tell ile bu alanda iddialı olduğunu kanıtlayan Sarah Polley, dokuz yıl aradan gelecek yeni filmiyle sevenleriyle hasret giderecek.

Miriam Toews‘in aynı isimli romanından uyarlanacak Women Talking’in senaryosunu kaleme alacak Polley’ye Frances McDormand, Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley, Ben Whishaw, Judith Ivey, Sheila McCarthy ve Michelle McLeod’dan oluşan ilgi çekici bir kadro eşlik edecek.

The New York Times’ın “feminist bir manifesto” olarak etiketlediği roman; medeniyetten uzakta, dindar bir kolonide yaşayan bir grup kadının hikayesini anlatıyor. Kadınların yavaş yavaş bir araya gelip konuşmaya başlamasıyla kabiledeki erkeklerin yıllardır süren cinsel saldırıları hakkındaki gerçeklerin ortaya çıkması hem kendileri hem de kızları için artık bir seçim yapma noktasına gelen kadınların zorlu mücadelesine odaklanacak.

Henüz kadrosu yeni tamamlanan ve prodüksiyon aşamasında olan film için tahmin edilen en yakın vizyon tarihi 2022 sonu gibi gözüküyor.