isaac asimov’un aynı isimli kitabından uyarlanan foundation’dan yeni fragman

isaac asimov’un aynı isimli kitabından uyarlanan foundation’dan yeni fragman


24 eylül'de başlıyor


Bilim kurgu edebiyatının kutsal kitaplarından biri olarak kabul edilen Isaac Asimov‘un Türkçe’ye Foundation (Vakıf) isimiyle çevirlen kitabından uyarlanan Apple TV+ dizisinden bir yıl aradan sonra yeni bir fragman paylaşıldı.

Apple TV+‘ın paraya kıyıp cayır cayır görsel efektlerle donattığını dizi önümüzdeki sezonun en iddialı yapımlarından biri olmaya aday gözüküyor. Yıllar sonra ana üçlemeye katılan iki kitapla toplamda yedi kitaplık bir seriden oluşan Foundation; insanların Samanyolu boyunca farklı gezegenlere yayıldığı alternatif bir gelecekte geçiyor. Bu geniş evrenin ve dolayısıyla da hikayenin merkezinde ise matematiksel verileri kullanarak geleceği görme yeteneğine sahip olan tarihçi ve matematikçi Hari Seldon oturuyor. Galaksinin dört bir köşesine saçılmış insanları bir arada tutan Galaktik İmparatorluk’un çökmek üzere olduğunu gören Seldon, insanlığın bilgisini ve tarihini yok olmaktan kurtarmak için kendisini beklenmedik bir mücadelenin içine sokuyor.

Son olarak Chernobyl dizisindeki etkileyici performansı ile kalitesini bir kez daha ortaya koyan veteran aktör Jared Harris ve Pushing Daisies ile çıkış yaptıktan sonra Halt and Catch Fire dizisiyle adından söz ettiren Lee Pace’in başrollerinde yer aldığı yapımın arkasında; The Dark Knight, Man of Steel ve Batman v Superman gibi DC uyarlamalarının senaristi olarak tanınan David S. Goyer ve Terminator: The Sarah Connor Chronicles dizisinin yaratıcısı olarak adını duyuran Josh Friedman yer alıyor.

24 Eylül’de Apple TV+’ta izleyici ile buluşacak dizinin yeni fragmanı, aynı ilk fragmanda olduğu gibi epey ilgi çekici gözüküyor.