light motiv: şıkır şıkır bir shoegaze, lıkır lıkır bir dream pop

light motiv: şıkır şıkır bir shoegaze, lıkır lıkır bir dream pop


dioramas'ı dinlemeyen kalmasın!


Dünya’nın başına geleceklerden habersiz bir şekilde döndüğü 2019’un başında; Sarp Öztürk’ün kendi kendine çalıp söylediği bir shogaze & dream pop projesi olarak hayata geçen light motiv, yeni EP’si DIORAMAS’ı yayınladı.

Bir “one man band” olarak hayata geçen ama işler büyüdükçe yeni üyeler, yeni hayranlar ve bol bol konserle yoluna devam eden ve edecek olan grubun hikayesinden kısaca bahsetmek gerekirse Deniz Gökpınar, Sarp Öztürk ve İlker Özalp üçlüsünün hayata geçirdiği light motiv; Öztürk’ün üç kişilik gruplara olan sevgisi nedeniyle yoluna bu şekilde devam etse de bir noktada bir adım daha ileri atıp grubun şu anki halini aldığı kadroya ulaştı. Davulda Çağdaş Onaran, ikinci gitar ve synth’lerde Mert Sarıkaya, bas gitarda ise İlker Özalp’tan oluşan kadrosuna ulaşan grup, 2019’un Eylül ayında dinleyip beğendiğimiz Fluid adlı EP’sinin devamı niteliğindeki 7 şarkılık ikinci EP’si DIORAMAS ile yolculuğuna kaldığımız yerden devam ediyor.

Ecnebi memleketlerde dinleyip sevdiğimiz DIIV, Craft Spells, Beach Fossils, Wild Nothing gibi grupların bir yaklaşığı olarak tanımlayabileceğimiz bir müzik icra eden light motiv; Gerçek veya kurgu bir olayın, anın veya hikayenin ışık oyunlarının da yardımıyla üç boyutlu olarak modellenmesinin ismi olan Diorama, grubun yaptığı müziğin kafamızda oluşturduğu görsel dünyaya bir gönderme yapıyor. 

Öztürk’ün “İlk EP Fluid’e göre biraz daha shoegaze etkileşimli ve daha saturated dokulara sahip olan bir EP olmasını istiyordum ve bu fikir etrafına şarkı sözlerini ekleyip şarkıları şu an oldukları sıraya koyunca da DIORAMAS ortaya çıkmış oldu. ” diyerek açıkladığı EP’nin arkasında, yerli sahnemizin elini neye atsa altına çeviren isimlerinden Görkem Karabudak yer alıyor.

Bu EP’den sonra ne yapacağını merakla beklediğimiz grup, aynı zamanda DIORAMAS’ın fiziksel kopyaları ve “ilginç” merch’leri üzerine de bizlere söz veriyor. “Bu noktadan sonrası için karantina sürecini atlatmış her grup gibi çok fazla çalmak ve beraber vakit geçirmek istiyoruz. Umarız bir an önce konserlere dönebilir ve her şarkıyı 17’şer dakika jam’leyerek çalabiliriz.” diyerek yeni şarkıları canlı çalmak üzerine tutkularını da dile getiren grubun Tamar Records etiketi ve GRGDN temsilciliğinde yayınlanan yeni light motiv EP’si DIORAMAS’ı dinlemeyen kalmasın! -bizce-