metallica, “black album”un 30. yaşını dev bir albümle kutluyor

metallica, “black album”un 30. yaşını dev bir albümle kutluyor


ne diyossun?


Metallica, en sevilen albümlerinden biri olan Black Album’un 30. yaşını iki özel konsept albüm ile kutlamayı planlıyor.

Bu albümlerden ilki tamı tamına 53 sanatçının yer aldığı The Metallica Blacklist isimli bir cover albüm. Yukarıda gördüğünüz albüm kapağında yer alan hatta belki de sığmayan; aralarında Miley Cyrus, Elton John, Phoebe Bridgers, Dave Gahan, My Morning Jacket, Chris Stapleton, Mac DeMarco, IDLES, Kamasi Washington, Cherry Glazer ve daha yaz yaz bitmez isimlerin yer aldığı albüm 10 Eylül’de satışa çıkacak.

Bu albümün en büyük sürprizi bu şarkıları sanatçıların kendi gruplarıyla değil, albümde yer alan diğer isimlerle bu albüme özel kurdukları ekiplerle kaydediyor olması. Küçük bir örnek vermek gerekirse ilk duyduğumuzda kulağa garip gelen Elton John ve Miley Cyrus iş birliğiyle ortaya çıkan Nothing Else Matters cover’ında ikiliye Yo-Yo Ma, Red Hot Chili Peppers davulcusu Chad Smith ve Metallica’nın bizatihi basçısı Robert Trujillo’dan oluşan bir ekip eşlik ediyor.

Aynı şarkının farklı farklı ekiplerle cover’lanmış versiyonlarını dinleyeceğimiz The Metallica Blacklist ile aynı dönemde yayınlanacak bir diğer albümse kendisine yer bulamamış ve demo olarak kalmış şarkıların yanı sıra orijinal şarkıların canlı ve alternatif versiyonlarının da yer aldığı 6 LP, 14 CD ve 6 DVD’den oluşan klasik bir genişletilmiş versiyon.

Kaydedilen bu iki albümden elde edilecek gelir, Metallica üyelerinin kurduğu All Within My Hands ve albümde yer alan sanatçıların seçtiği yardım kuruluşlarına bağışlanacak. Kimin kimle hangi şarkıyı seslendirdiğine dair detayları BU ADRESTEN, aşağıdaki videodan ya da onun da altındaki görsellerden öğrenebilirsiniz.