peter jackson’ın the beatles belgeseli tam 6 saat olacak

peter jackson’ın the beatles belgeseli tam 6 saat olacak


bir saat de bizim için koy peter


Peter Jackson’ın yaklaşık bir buçuk yıldır üzerine çalıştığı The Beatles belgeseli The Beatles: The Get Back’ten sonunda hem haber aldık hem de güzel haber aldık.

Jackson, uzun zamandır The Beatles’ın on ikinci ve son albümü olan Let It Be ile aynı yıl yayınlanan ve albümün kayıt sürecini anlatan Let It Be isimli belgesel filmin daha önce hiç kullanılmamış 55 saatlik görüntülerinden bambaşka bir belgesel oluşturmak için çalışıyordu. Bu ara o kadar açıldı ki, böyle bir belgeselin üzerine çalışıldığını unutmuştuk bile. Son olarak geçtiğimiz yıl vizyon tarihi açıklanan ama o da pandemiye kurban giden belgesel de sona gelindi.

Let It Be’nin 50. yılı için yeni bir versiyonuyla yayınlanacak belgeselin orijinali, müzik videosu yönetmeni Michael Edward Lindsay-Hogg’un imzasını taşıyor. 2-31 Ocak 1969 arasında çekilen görüntüler, ağırlıklı olarak Londra’daki Apple Corps çatısında verilen The Beatles performanslarından oluşuyor. Proje hakkında konuşan Jackson, “Bize verilen 55 saatlik görüntüler ve 140 saatlik ses kayıtları sayesinde The Beatles hayranları, hayalini kurduğu “Fly on the wall” deneyimini yaşatacak. Bu, aynı zaman makinesine binip 1969 yılına ışınlanmak gibi. Belgeseli izlerken oturup yalnızca dört yakın arkadaşın stüdyolarında harika bir iş çıkarmalarına tanıklık edeceğiz.” açıklamasını yapmıştı.

Bugüne kadar tek parça halinde standart bir belgesel olarak izleyeceğimizi düşündüğümüz The Beatles: The Get Back, 6 saatlik dev bir belgesel olarak izleyiciyle buluşacak. Şükran Günü hafta sonunda, yani 25, 26 ve 27 Kasım’da üç parça halinde Disney+ üzerinden yayınlanacak belgesel, her bir iki saatlik bölümlere ayrılmış üç parça şeklinde yayınlanacak.

Hali hazırda grubun Let It Be albümüne ait başka bir belgesel de uzun süredir yayınlanmayı beklerken The Beatles hayranları bu ara yeni ve güzel içeriğe doymuş olacak. İki belgeselin de detaylarını merakla beklerken Peter Jackson’ın filmin serüveniyle ilgili konuştuğu 5 dakikalık videoyu tekrardan hatırlatalım.