robert smith: yeni the cure albümü grubun son albümü olacak

robert smith: yeni the cure albümü grubun son albümü olacak


kabul etmiyoruz


Son yıllarda solo işleriyle epey aktif bir şekilde adından bahsettiğimiz Robert Smith, The Cure’un geleceğiyle ilgili epey tatsız açıklamalarda bulundu.

Halihazırda grubun yeni bir albüm üzerinde çalıştığı bir sır değildi. Smith’in noise ve ambient sularında dolaşacak bir solo albüm üzerinde çalıştığı da bizzat ikon müzisyen tarafından doğrulanmıştı. Bütün bunlar olurken Deftones remiksi, CHRVCHES ile kaydettiği ortak tekli ve üç adet The Cure cover’ı derken epey meşgul olan Smith, The Cure hayranlarını üzecek bir açıklama yaptı.

Grubun bir sonraki albümünün son The Cure albümü olacağını açıklayan ikon müzisyen, üzerinde çalıştıkları albümün epey duygusal olduğunu ve bütün bu süreci yeni bir albüm için tekrar yaşamak istemediğini belirtti. “10 yıllık bir yaşanmışlığın bir saatlik bir albüme damıtılmış hali” olarak tanımladığı henüz isimsiz The Cure albümünün kayıt sürecinin kendisini epey zorladığını açıklayan veteran müzisyen, kendisini bir daha aynı sürece sokmak istemediğini keskin bir dille belirtti.

Yapmak istememesinden çok yapamayacağına vurgu yaparak bu kararı aldığını paylaşan Smith, umarız bu fikrinde çok da inatçı olmaz. 2008’den sonra yayınlanacak ilk stüdyo albümü olacak malum The Cure albümünün heyecanı bizleri sarmışken gelen bu haber kalplerimizi kırmadı değil. Bu fikrin zaman içinde yumuşayacağına inanarak Smith ve CHRVCHES’ın birlikte kaydettiği How Not To Drown isimli tekliyi aşağıdan dinleyebilirsiniz.