space jam: a new legacy’nin soundtrack’i festival gibi

space jam: a new legacy’nin soundtrack’i festival gibi


herkes burada


Yakın zamanda uzun soluklu bir fragmanıyla “nerede kaldı bu film?” sorularına kapı gibi cevap veren Space Jam: A New Legacy’nin soundtrack albümünün detayları belli oldu.

Yaklaşık 25 senenin ardından tekrar beyaz perdede izleme fırsatı bulacağımız yeni Space Jam’in başrolünde modern NBA’ın Michael Jordan’ı kıyaslamalarına maruz kalan LeBron James yer alıyor. James’e Klay Thompson, Anthony Davis, Damian Lillard, Chris Paul, Kyle Kuzma gibi isimlerin eşlik edeceği filmin günümüz uyarlamasında James’in oğlu Dom ile olan ilişkisinin basketbol üzerinden gelişmesini ve James’in dünyayı kurtardığı bir senaryoyu izleyeceğiz. Oğlunun Don Cheadle’ın canlandırdığı Al-G Rhythm adlı kötü bir yapay zeka tarafından kontrol edilen sanal bir sunucuya çekildiğini öğrenen ve kendisini bir anda o evrende bulan James; Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky Pig, Roadrunner ve Looney Tunes’un geri kalanını içeren Toon Squad ile Cheadle liderliğindeki Goon Squad’ı yenmek zorundadır.

Malcolm D. Lee‘nin yönettiği filmin senaryosu Ryan Coogler ve Sev Ohanian ikilisine emanet. Müziklerini bir hayli ilginç bir tercih olarak yorumladığımız Hans Zimmer’in yapacağı filmin soundtrack listesi de küçük çaplı bir hip hop festivali gibi. 16 şarkıdan oluşan albümde BROCKHAMPTON, Salt n Peppa, Chance the Rapper, SZA John Legend, Lil Uzi Wert, Lil Baby, Jonas Brothers ve Dame D.O.L.L.A. gibi isimler yer alıyor.

16 Temmuz’da sinemalarda 9 Temmuz’da da HBO Max’te yayınlanacak filmin ülkemizde ne zaman yayınlanacağı ise henüz belli değil. Soundtrack’in duyuru videosu, albümün içeriği ve kapak görseli hemen aşağıda.

Space Jam: A New Legacy Tracklist:
01. Lil Baby & Kirk Franklin – “We Win (Space Jam: A New Legacy)”
02. 24kGoldn – “Control The World” (feat. Lil Wayne)
03. Chance the Rapper – “See Me Fly” (feat. John Legend & Symba)
04. Saweetie – “Hoops” (feat. Salt-N-Pepa & Kash Doll)
05. Lil Uzi Vert – “Pump Up The Jam”
06. SAINt JHN – “Just For Me” (feat. SZA)
07. John Legend – “Crowd Go Crazy”
08. Jonas Brothers – “Mercy”
09. Lil Tecca & Aminé – “Gametime”
10. Dame D.O.L.L.A., G-Eazy, P-Lo & White Dave – “About That Time”
11. BROCKHAMPTON – “MVP”
12. Cordae & DUCKWRTH – “Settle The Score”
13. Big Freedia – “Goin’ Looney”
14. Joyner Lucas – “Shoot My Shot”
15. Leon Bridges – “My Guy”
16. Anthony Ramos – “The Best”