big red machine’in yeni albümünden ikinci tekli yayında

big red machine’in yeni albümünden ikinci tekli yayında


renegade ft. taylor swift


Justin Vernon aka Bon Iver ve The National’dan Aaron Dessner’ın iki kişilik süper grubu Big Red Machine’in hafta başında varlığından haberdar olduğumuz ikinci albümü How Long Do You Think It’s Gonna Last?’ten yeni bir tekli geldi.

2018’de grupla aynı ismi taşıyan ilk albümüyle müzik dünyasına giriş yapan Big Red Machine’in albümü duyurmasının yanında Tony ödüllü oyun ve şarkı yazarı, besteci Anaïs Mitchell destekli ilk teklisi Latter Days’i albüm duyurusuyla birlikte paylaşmıştı.

Mitchell’ın yanı sıra Taylor Swift, Fleet Foxes, Sharon Van Etten, Lisa Hannigan ve Ben Howard gibi isimlerin de misafir olduğu albümden Renegade isimli bir tekli geldi. Dresner ve Vernon’a Taylor Swift’in eşlik ettiği tekli Big Red Machine şarkısından ziyade bir Taylor Swift şarkısını anımsatıyor.  Taylor Swift ve Justin Vernon’ın Swift’in son albümünde de birlikte çalıştığını düşünürsek bu sonuç pek de sürpriz değil.

İkili, yaptıkları açıklamada “Albüm, başlangıçta ürettiğim ve duygusal olarak bağ kurduğum şarkılardan oluşuyor. Bütün bu bağın yanı sıra diğer insanların benim için bu denli özel bir yere sahip olan müzikle nasıl bağ kurduğunu görmek son derece ilginçti. Bu yüzden bu albümü özel yapan da bence bu. En azından bizim için.  Bu kayıtta yer alan herkeste, hepsini birbirine bağlayan bir açıklık, yaratıcı bir cömertlik ve duygusal bir kalite var.” yorumunu yapmıştı.

27 Ağustos’ta yayınlanacak albümün ikinci teklisi Renegade’i hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.