isabelle huppert, yeni filminde bir uyuşturucu baroniçesi olarak karşımzda

isabelle huppert, yeni filminde bir uyuşturucu baroniçesi olarak karşımzda


mama weed


Kendisini artık tanıtmaya ihtiyaç duymadığımız isimlerden biri olan Isabelle Hupppert’in başrolünde yer aldığı La daronne – Mama Weed filminden bir fragman paylaşıldı.

Sinematografisini saymaya kalksak okumaktan haberin sonunu getiremeyeceğiniz isimlerden olan Huppert, aslında çok da niye rol aldığını anlamadığımız filmde narkotik birimindeki polislere yardımcı olmak için operasyonlarda görev alan, Fransızca-Arapça dillerinde tercüme yapan Patience Portefeux isimli bir tercümana hayat veriyor.

Arsène Lupin, Les braqueuses, Je fais le mort gibi yapımlara imza atan Jean-Paul Salomé’un Hannelore Cayre’nin aynı isimli romanından beyaz perdeye aktardığı film; annesinin bir uyuşturucu satıcısı olduğunu fark eden Patience’ın, onu korumak için her şeyi yaparken aniden kendini büyük bir uyuşturucu çetesinin içinde bulmasını anlatıyor.

Bu camianın içinde Mama Weed ismiyle anılmaya başlayan ve gittikçe de yükselen Patience için işler giderek karmaşık bir hal almaya başlar. Isabelle Huppert’e Hippolyte Girardot, Liliane Rovère, Iris Bry, Farida Ouchan’ın yer aldığı film; geçtiğimiz yıl festival festival festival dolaştıktan sonra bu yıl genel izleyiciye açılıyor. 

16 Temmuz’da vizyona girecek filmden gelen fragman hemen aşağıda.