jacquemus ile dağdayız: “la montagne”

jacquemus ile dağdayız: “la montagne”


sonbahar'21 koleksiyonunun sunumu dün paris'te gerçekleşti.


Jacquemus Sonbahar’21 koleksiyon sunumu, dün akşam Paris’te gerçekleşti. Genç tasarımcının bir önceki defilesi  İlkbahar’21’den şurada bahsetmiştik. Pandeminin vites düşürmesi sayesinde, Simon Porte Jacquemus’un yeni koleksiyonuyla sonunda buluştuk.

Koleksiyonun adından mütevellit, defilenin dağ atmosferinde bir lokasyonda geçekleşeceğinden neredeyse emindik. Önceki koleksiyonlarında bir lavanta tarlası ve bir ulusal park gibi açık alanlar tercih eden Jacquemus, bu sefer “La Montagne” yani “Dağ” olarak adlandırılan sonbahar koleksiyonunu kapalı bir alanda sunmayı tercih etti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Tasarımcı, defile tarihinin 15 gün öncesinden, kendisinin yönettiğine emin olup da kanıtlayamadığımız Instagram hesaplarından defileye dair teaser paylaşımlarına çoktan başlamıştı. Defileye saatler kala paylaştığı story’de ise şunlar yazıyordu:

Bu koleksiyon için, özellikle böyle bir yılın ardından insanları bir araya toplamak ve birlikte bir moda anını paylaşmak istedim. Elbiselere, silüetlere, renklere, kumaşlara, detaylara ve modellerin enerjisine odaklanmak istedim. Koleksiyonun ilhamını yansıtan soyut bir sanatsal dağı yeniden yaratan setin minimal ve keskin olmasını istedim. Tekrar hoşgeldiniz. Sevgiler, Simon.

Zemini yeşil, duvarları mavi, tavanı ise beyaz renk yuvarlak podyumda ilk model nude bir pantolon-blazer takımı ve tüylü neon turuncu çantasıyla yürümeye başlıyor.

Defilenin geri kalanında Jacquemus, imzası haline gelen bikini ve crop top üstleri, yırtmaçlı paltolarla eşleştirerek dengeli bir kontrast yaratıyor. Puffer montlar, oversize takımlar, satenler ve pek tabii color-block görünümler de unutulmuyor. Erkek koleksiyonuna ise crop top, bisiklet şortları ve yün kazaklar hakim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Defilede Jacquemus podyumunun müdavimleri Adut Akech, Bella Hadid, Kendall Jenner ve Jill Kortleve gibi isimler yürüyor.

Jacquemus herkesi içerilere toplamak istemiş olsa da, koleksiyon pandemi sonrası maceralara göz kırpıyor. Hatta Adut Akech’in taşıdığı colorblock kılığın “Kalk gidelim.” dediğine yemin edebiliriz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal medya yorumlarıysa tasarımcının hayranlarını hayal kırıklığına uğratmış olacak ki; “booooring” ve “Ne bu, Zara mı?” yorumları çoğunlukta. Büyük beden modellerin bu defilede görece az oluşu da soru işaretleri arasında.

Koleksiyon, sunumunun hemen ardından jacquemus.com’da satışa sunuldu. Jacquemus Sonbahar’21 defilesiyle sizi şimdilik baş başa bırakalım. Soğuk havalarda görüşmek üzere.